Blizzard açıkladı: Diablo IV’ten etkileyici veriler ve 666 detayı

Blizzard, daha önce etkileyici bir başlangıç yaptığını söylemekle yetindiği Diablo IV hakkında ilginç veriler yayınladı. Bu veriler arasındaki 666 detayı özellikle dikkat çekiyor.

Diablo IV’ten etkileyici veriler ve 666 detayı

Blizzard Entertainment, Diablo IV'ün, yayıncının uzun tarihindeki en hızlı satan oyun olduğunu geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Şimdiyse oyun için bazı satış rakamları yayınladı.

Yeni bir basın açıklamasında Blizzard, Diablo IV'ün resmi olarak piyasaya sürüldüğü 6 Haziran'dan bu yana, ilk beş gününde 666 milyon dolarlık satışı aştığını belirtti. Açıkçası, 666 milyon dolarlık rakamın gerçeğe çok yakın olduğu kabul edilebilir. Ama oyunun genel Cehennem ve Lilith temalarıyla bağlantılı olması da önemli bir detay. Oyunun aslında bu sayıdan çok daha fazlasını kazanmış olması muhtemel. Blizzard, oyunun hem birim satışlar hem de dolar satışları açısından tarihinin en hızlı satan oyunu olmaya devam ettiğini söylüyor.

Blizzard'a göre Diablo IV aynı zamanda Amazon'un Twitch ağındaki bir numaralı oyun. Hatta erken erişimin başladığı 1 Haziran'dan bu yana bir numara olmaya devam ediyor.

Basın bültenindeki diğer istatistiklerden bazıları şu şekilde:

  • Erken erişimden bu yana 76 milyar iblis öldürüldü: küresel nüfusun yaklaşık 35 katı...
  • Oyuncular 316 milyondan fazla kez yenildi...
  • Oyuncular 166 milyondan fazla kez arkadaşlarıyla bir parti oluşturdu.
  • Ölümlerin kalıcı olduğu Hardcore modunda 163 oyuncu maksimum seviyeye ulaştı.