Black Myth: Wukong, yayınlanır yayınlanmaz Steam rekorunu yerle bir etti

Uzun zamandır beklenen oyunlardan biri olan Black Myth: Wukong, Steam'de adına yakışır efsanevi bir çıkış yapmayı başardı ve çok büyük bir rekora imza attı.

Black Myth: Wukong, yayınlanır yayınlanmaz Steam rekorunu yerle bir etti

Unreal Engine 5 tabanlı aksiyon RPG oyunu Black Myth: Wukong, geçtiğimiz Pazartesi günü (20 Ağustos) PlayStation 5 konsolunda ve Valve’ın Steam hizmeti aracılığıyla PC’de piyasaya sürüldü. Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Game Science’ın yaptığı oyun, daha ilk 24 saatinde Steam üzerinde büyük bir rekor kırdı.

Black Muth: Wukong, Çin mitolojisini temel alan bir aksiyon RPG oyunu olarak tanımlanabilir. Oyunun hikayesi, Çin edebiyatının dört büyük klasik romanından biri olan Batıya Yolculuk eserine dayanıyor. Oyunda, kaderin seçtiği kişi olarak geçmişteki muhteşem bir efsanenin altındaki gizli gerçeği aramak için yola çıkıyor ve bu yolculukta pek çok zorlukla mücadele veriyor ve olağanüstü şeylerle karşılaşıyorsunuz.

Oyun, Steam’deki eşzamanlı online oyuncular listesinin başına yerleşmeyi hızlı bir şekilde başardı. Ayrıca, Steam’de, bu yazı yayına hazırlanırken 2.176.338 eşzamanlı oyuncusu ile, tek oyunculu oyunlar için eşzamanlı online olan en fazla oyuncu için yeni bir rekor kırdı.

Bu sayı, Steam’de tek oyunculu oyun kategorisinde bir önceki rekoru elinde bulunduran CD Projekt RED’in Cyberpunk 2077 oyununun eşzamanlı online Steam oyuncusu sayısını ciddi ölçüde geride bırakmayı başarıyor. SteamDB, Cyberpunk 2077’nin Aralık 2020’de piyasaya sürüldüğünde 1.054.388 eşzamanlı oyuncuya sahip olduğunu gösteriyor.

Black Myth: Wukong’u eşzamanlı oyuncu açısında Steam’de geçmeyi başarabilen bir tek kişilik oyun bulunmuyor. Ayrıca, genel olarak rekorlara baktığımızda da sadece çok oyunculu bir oyun olan PUBG: Battlegrounds’ın eşzamanlı oyuncu sayısında 3.257.248 oyuncu ile birinci sırayı elinde tuttuğu görülüyor. En yakın rakipleri arasında ise, tek oyunculu oynanabilmesine rağmen çok oyunculu özellikleriyle çekiciliğini arttıran Palworld üçüncü sırada ve yine çok oyunculu bir oyun olan Counter-Strike 2 dördüncü sırada yer alıyor.

Oyun Pazartesi günü PS5'te de çıkış yaptı ancak şu ana kadar kaç oyuncunun oyunu Sony konsolunda oynadığına dair bir açıklama bulunmuyor. Ayrıca oyun, PC için şu anda en çok satan oyun olarak listelendiği Epic Games Store’da da piyasaya sürüldü. Ancak bu mağazada kaç çevrimiçi oyuncunun bu oyunu oynadığına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.