Bitcoin Madencileri Yılı 4 Milyar Dolarlık Borçla Kapatıyor

Madenciler 2022’yi 4 milyar doları aşan bir toplu borç profiliyle bitirmeye hazırlanıyor.

Bitcoin Madencileri Yılı 4 Milyar Dolarlık Borçla Kapatıyor

Bir taraftan yükselen madencilik zorluğu, diğer taraftan artan düzenleyici baskısı derken madencilerin gelir seviyeleri iyice düştü. Bu da madencilerin satın aldıkları ekipmanları geri ödemeleri noktasında zorlanmalarına neden oldu.

Son verilere bakıldığında ise bu zorlukların en başında yılı 4 milyar dolarlık zararla kapatmaları yer alıyor.

Hashrate Index tarafından kısa bir süre önce yayımlanan bir rapora göre, halka açık Bitcoin madenciliği firmaları bir yıl süren ayı piyasasının ağırlığı altında ne yazık ki ezilmek üzere. Öyle ki madenciler 2022’yi 4 milyar doları aşan bir toplu borç profiliyle bitirmeye hazırlanıyor.

Rapora göre, Bitcoin madencisi Core Scientific, lot arasında en çok etkilenen oldu. Şirketin alacaklılara yaklaşık olarak 1.3 milyar dolar borcu bulunuyor ve Bölüm 11 iflas koruması için başvurmuş durumda.

Diğer taraftan şirket envanterinin bir kısmını tasfiye etmeye çalışıyor. Bu ekipmanlar 1 gigawatt değerinde ve şirketin ilk hedefi bu cihazları nakte çevirmek.

Diğer taraftan madencilerin günümüzde yaşadığı sıkıntının en büyük sebebi ise bu şirketlerin yüklü miktarlarda kredi kullanmış olmaları.

Bu kredilerin büyük bir kısamı, Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto varlıklarına karşı çekildi ve Bitcoin (BTC) ve kripto fiyatlarının yılın başından bu yana önemli ölçüde düşmesiyle hizmet vermek daha da zorlaştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.