"Birinin yerine baktı", servet kazandı!

Sadece 6 ay "birinin yerine baktı", servet kazandı: İşte o isim ve bu kazancın altında yatanlar...

6 Ayda servet kazandı!

Apple'ın Operasyon Yöneticisi, Jobs'a vekalet ederek 22 milyon dolar prim aldı.

Apple, yönetim kurulu başkanı Steve Jobs'ın geçen yıl 6 aylık "hasta iznine" ayrılmasıyla şirketi yöneten operasyon yöneticisini, 22 milyon dolar ek ücretle ödüllendirdi.

Şirketin Menkul kıymetler ve Döviz komisyonunda yaptığı açıklamaya göre Tim Cook'un Jobs'un yokluğunda "operasyonlar bazında gösterdiği olağanüstü performans " yine Jobs'ın tavsiyesi üzerine nakit ve hisse senediyle ödüllendirildi.

Birçok araştırmacı ve yatırımcı Cook'un bir gün üst düzey yönetici olarak Apple'da başarılı olabileceğini öngörüyor. Ancak şirketin terfiyle ya da terfi planıyla ilgili bir açıklaması yok.

Cook, Apple'ın Cuma günkü 226.60 dolarlık hisse senedi kapanışı baz alınınca, kabaca 17 milyon dolarlık kısıtlandırılmış hisse senedi haricinde 5 milyon dolarlık da prim kazandı. Hisse senetlerinin yarısı 10 Mart 2011'de, diğer yarısı ise 10 Mart 2012'de –bu süre zarfında Apple'da kalması şartıyla— Cook'un üzerine geçirilecek.

Bir yıllık maaşı ne kadar? Apple'a ne kazandırdı?

Bir yıllık maaşı ne kadar? Apple'a ne kazandırdı?
Hem kanser, hem organ nakli geçirdi

Analistler primi hem bir ödül hem de Cook'un başka şirketler tarafından cezbedilmesini engellemenin bir yolu olarak görüyorlar. Cook, Apple'ı yöneterek ne kadar yetenekli ve uyumlu olduğunu kanıtlayınca başka şirketler tarafından da takibe alınmıştı. Bir Apple sözcüsü açıklananlar dışında yorum yapmaktan kaçındı.

Jobs Ocak 2009'da sağlık sebepleri nedeniyle görevini bırakmış ancak büyük stratejik kararların alınmasında yine söz sahibi olmuştu. Cook günlük işlerin başına geçmişti

Jobs, karaciğer naklinden sonra pankreas kanserini yenmiş olarak Haziran sonlarına doğru şirkete döndü. Jobs yokken Apple'ın hisse senetleri yüzde 70 civarında dalgalanma yaşadı.

Cook operasyon yöneticisi olarak 2005'te atanmıştı. Apple'daki görev tanımı tedarik zincirinin, satışların, servis ve desteğin yönetilmesi. Ayrıca şirketin Mac bilgisayarları bölümünü de o yönetiyor.

Apple'a 1998'de kıdemli operasyon başkan yardımcısı olarak atandı. Bundan önce de Compaq'da ve IBM'de önemli pozisyonlarda çalıştı.

Apple'ın beyanına göre Cook 2009'da aşağı yukarı 14 milyon dolar maaş aldı.

Okuyucu Yorumları