Biri bu kadını durdursun!

Dosya paylaşmak sizin için vazgeçilmez olabilir ama emin olun hiç kimse bu kadın kadar azimli değil!

Biri onu durdursun!

2007 yılında dosya paylaşımı nedeniyle suçlu bulunan Jammie Thomas-Rasset, yine aynı sebepten dolayı suçlu bulundu. Üçüncü kez aynı suçu işleyen Rasset'in cezası artırılırken avukatları hala onu savunuyor.

Rasset, RIAA üyeleri tarafından dosya paylaşımıyla suçlanıp mahkemeye çıkan ilk sanık. 2007 yılında diğer binlerce kişiden farklı olarak mahkemeye çıkıp kendini savunmayı tercih eden Rasset'in söyledikleri mahkeme tarafından mantıksız bulunmuş ve 220.000 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Kazaa paylaşım programını kullanarak 24 şarkı paylaşan Rasset'in cezası, şarkı başına yaklaşık 9.250 dolara denk geliyor.

Rasset'in sonu ne oldu?

Rasset'in sonu ne oldu?
24 şarkı için 1.5 milyon dolar...

Müzik ve film sanayisi P2P yazılımlarının PC'leri lisansları ihlal eden içerikleri yüzlerce kişinin hizmetine sunduğunu ve herkesi potansiyel bir korsan haline getirdiğini düşünüyor. Bununla birlikte kanun, içeriğin kaç kez indirildiğine değil sadece paylaşılıp paylaşılmadığına dair kanıt arıyor.

Bu seneki ikinci denemesiyle suçunu onaylayan Rasset, cezasını sekize katladı. Verilen ceza ise davacıları bile utandırmayı başardı. Fakat cezaya karşı çıkıldı, yaklaşık üç kat indirilerek suç başına 54.000 dolara çekildi. Masum olduğunu savunmaya devam eden Jammie Thomas, son olarak üçüncü bir denemeyle gündeme geldi. Jüri, şarkıların değerinin piyasadaki değerlerine göre ele alınmasını önerirken bu reddedildi ve cezası 1.5 milyon dolar olarak belirlendi.

Okuyucu Yorumları