Bir Netflix filmi, Fransa'da yaşananları önceden tahmin etti mi?

Netflix'te 2022 yılında izleyici ile buluşan, Fransa'da geçen bir film son günlerde gündemde. Çünkü bazı izleyiciler filmin Fransa'da son dönemde yaşananlara benzerliğine dikkat çekiyor. Öyle ki sosyal medyada yeni gibi paylaşılan bir polis minibüsü ele geçirme fotoğrafı da o filme aitti.

Bir Netflix filmi, Fransa'da yaşananları önceden tahmin etti mi?

Netflix, 2022 yılında izleyici ile buluşan film Athena'yı "Genç bir çocuğun trajik bir şekilde öldürülmesi, Athena topluluğunda topyekûn bir savaşın fitilini ateşler. Çatışmanın merkezindeyse kurbanın ağabeyleri vardır" sözleriyle duyurmuştu.

Son dönemde Fransa'nın Nanterne kentinde Cezayir asıllı 17 yaşındaki Fransız vatandaşı Nahel Merzouk'un polis kurşunuyla öldürülmesi ülkede tansiyonu yükseltince bu film bir kez daha gündeme geldi. Özellikle çok sayıda Fransız sosyal medya kullanıcısı 23 Eylül 2022'de yayınlanan filmden fotoğrafları paylaşarak benzerliklere dikkat çekti.

Romain Gavras'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film Venedik Uluslararası Film Festivali'nde iki ödül almıştı. Yine Fransız banliyölerine mercek tutan filmde, İdir adında 13 yaşındaki bir çocuk, Fransız polisi tarafından öldürülür...

Filmde Dali Benssalah (“Ölmek İçin Zaman Yok”) ve Sami Slimane rol alıyor. Sosyal medyada ülkedeki son olaylara atfen paylaşılan aşağıdaki fotoğraf da aslında bu filme ait.