Bir mühendis, camlarınıza yoğurt sürmenizi öneriyor. Peki ama neden?

Bir İngiliz mühendis, sıcak havalarda camlarınıza süreceğiniz yoğurdun evinizi serin tutabileceğini iddia ediyor. Peki bu nasıl olabiliyor?

Bir mühendis, camlarınıza yoğurt sürmenizi öneriyor. Peki ama neden?

Bir İngiliz mühendis, Dünya’yı kavuran sıcak hava dalgaları sırasında evleri serinletmeye yardımcı olmak için tuhaf ama gerçekten ilgi çekici bir fikir buldu. Tom Greenhill, evinizi serinletmek için pahalı klima ünitelerine güvenmek yerine pencerelerinizi yoğurtla kaplamayı önerdi.

Bu fikrin oldukça garip göründüğü söylenebilir. Ancak, Greenhill, yoğurt kuruduğunda, pencerenin ışığı ve ısıyı içeri almak yerine yansıtmasına neden olan “sırlı cam etkisi” yarattığı için bunu önerdiğini söylüyor.

De Zeen’in haberinde paylaşılan görsellere göre, yoğurt kuruduktan sonra ortaya çıkan sonuç, buzlu cama çok benziyor. Greenhill, yoğurdu alıp pencerelere uygulamak için bir rulo kullandığını söylüyor ve söylediğine göre koku yapmıyor veya böcek çekmiyor. Ayrıca yoğun yağmur yağmadığı sürece yoğurt pencere kaplamasının bozulmadığını da belirtiyor.

Eğer bir sebepten dolayı kaplamayı çıkarmanız gerekirse, tek yapmanız gereken bir bez ve suyla camı yıkamak olduğu için, etkileri oldukça kolay bir şekilde geri çevrilebiliyor.

Evinizdeki camlara yoğurt sürmek garip gözükse de, Greenhill bunun özellikle kiracılar için harika ve düşük maliyetli bir seçenek olabileceğini söylüyor. Yoğurt binada kalıcı bir değişikliğe neden olmuyor ve istediğiniz zaman kolayca çıkarılabiliyor.

Greenhill, bu fikri, 1990’larda bir yaz sıcakları sırasında bir müzenin devasa cam çatısına yoğurt koymasını öneren birinden aldığını söylüyor. Bu anekdotun yıllar boyunca aklından çıkmadığını ve sonunda denemeye karar verdiğini ve şaşırtıcı sonuçlar aldığını söylüyor.