Yakalanan bir görüntünün dev bir Megalodon'a ait olabileceği iddia edildi, gerçek çok farklı çıktı

Deniz altı taramasında yakalanan ve soyu çoktan tükenen Megalodon'a ait olduğu iddia edilen görüntünün altından çok farklı bir şey çıktı...

Megalodon olduğu iddia edildi, gerçek çok farklı çıktı

Megalodon olarak bilinen köpekbalığı, şimdiye kadar okyanuslarda dolaşan en büyük balıktı ve pek çok kişi hala yeryüzünde bir yerlerde var olabilecekleri düşüncesinin peşinde koşuyor. Hatta zaman zaman, görüldüğüne dair şüpheler de oluşabiliyor. Atlantik Köpekbalığı Enstitüsü (ASI) ise, bu şüpheler ortaya çıktığında ikinci bir kontrol yapmak zorunda kalıyor. Son örnekte de olduğu gibi...

Tarama teknolojisi, "yaklaşık 50 fit [15 metre] uzunluğunda, 40 ton ağırlığında" devasa bir balık gibi görünen şeyi yakaladığında, bunun bir megalodon olup olamayacağı tartışılmaya başlandı. Ne yazık ki cevap, hayal kırıklığı yaratacak şekilde hayır oldu. Ancak ortaya çıkan görüntü, sırt yüzgeci ile tamamlanmış şaşırtıcı derecede inandırıcı bir megalodon silueti oluşturuyordu. Yaşayan bu görüntünün gerçekte ne olduğuna bakıldığında ise, bunun bir Atlantik uskumru sürüsü olduğu ortaya çıktı.

ASI, devi gördükten sonra Facebook'ta "çubuklardan birinin parçalanmasını beklediklerini ancak hayal kırıklığına uğramamıza rağmen, şeklin yaklaşık 15 dakika boyunca teknenin etrafında asılı duran büyük bir Atlantik uskumru sürüsüne dönüşmeye başladığını" söyledi ve devam etti: "Çok yakın, ama çok uzak! Megalodon (Otodus megalodon), 3 milyon yıldan daha uzun bir süre önce ortadan kayboldu ve muhtemelen öyle kalacak, ancak birkaç dakikalığına geri döndüğünü düşündük!

Tahmini 15,2 metre boyutunda olan siluette görülen ana hatlar, 16 metreye kadar çıkabildiği tahmin edilen megalodon için uygundu. Soğuk suların süper büyük boyutlara ulaşma kapasiteleriyle bir ilgisi olabileceği düşünülüyor, ancak o zamandan beri modern köpekbalığı türleri daha mütevazı vücut boyutlarına sadık kaldı.