Bir kez daha Windows 7!

Artık tablet pazarından çekildi denilen PC devi, Windows 7'li yeni bombası ile herkesi şaşırttı!

Bir kez daha Windows 7!

Windows 7'nin çıkışıyla birlikte, Windows'un tablet bilgisayarlarda kullanılması ve uzunca bekleyişe neden olan HP Slate'in hazırlandığı bilgisi alınmıştı. İlk Slate sessiz sedasız geldi ama beklenen patlama olmadı. İkincisi için bekleyiş süreci iyice uzadı, HP Palm'i satın aldı WebOS'lu TouchPad'leri piyasaya sürdü. Bu, Slate 2'nin de iptali olarak yorumlandı.

Ancak geçtiğimiz günlerde HP, WebOS'lu TouchPad'in üretimini durdurduğunu açıkladı. Herkes HP'nin tablet pazarından çıktığını düşünürken asıl sürpriz şimdi geldi: HP; Windows'lu Slate 2'sini piyasaya sürmeye hazırlanıyor!

Bu süreçten ders çıkaran HP, aslında yapmayacağını söylemiş olsa da yeniden tablet bilgisayar pazarına giriyor. Aslında bıraktığı yerden devam ediyor demek daha doğru, çünkü cihaz, ilk Slate'in geliştirilmiş bir hali.

Teknik özellikler ve Windows 8 eleştirileri

Teknik özellikler ve Windows 8 eleştirileri

Yeni ürünün bilinen teknik özelliklerine baktığımızda ise karşımıza Atom Oak Trail Z670 (1.5Ghz) işlemci, 64GB mSata sürücü, 8.9" N-Trig görüntü ara birimi üzerinden 1024x600 çözünürlüklü bir ekran çıkıyor. 699$'lık fiyatın içine Bluetooth klavye yuvası, siyah bir dış kap, 6 saatlik pil ömrü, video konferans için ön kamera ve fotoğraf çekebilmeniz için 3 MP'lik bir arka kamera dahil.

Yazma konusunda size yardımcı olması için bir stylus ve Swype klavye ile geliyor. Yeni ürün henüz piyasaya çıkmadı, Bu ayın sonlarında bekleniyor ancak eleştiriler çoktan dillendirildi bile. Örneğin işlemcinin zayıf olması bir dezavantaj. Ürün Windows 8 bu kadar yakınken çıktığı için de eleştiriliyor zira Windows 7'den 8'e geçiş imkanı olacak mı, henüz belli değil. Ancak HP CEO'Su Meg Whitman, Windows 8 ile yeni bir çok tablet geleceğinin müjdesini zaten vermişti.

Okuyucu Yorumları