Bir karıncanın başarısız "elmas soygunu" kameraya işte böyle yakalandı

Karıncalar çalışkanlıklarıyla ünlüdür. Fakat çalışmak bazen yetmiyor olsa gerek ki bu minik karınca kraliçeyi memnun etmenin farklı yolunu bulmuş gibi....

Bir karıncanın başarısız "elmas soygunu"

Dünyanın en küçük elmas hırsızı, 2018 yılında bir karıncanın bir elması çalmaya çalıştığı bir soygun sırasında engellendi. Evet, yanlış okumadınız, bir karınca bir elmas çalmaya çalışırken yakalandı.

Karıncanın yiyecek sanıp yuvasına götürmeye çalıştığı elmas parçası kaba bir tahminle 0,5 karat civarında; yani kalitesine bağlı olarak 1.000 dolar civarında bir fiyata alıcı bulabilir. Hemen aşağıdaki videoda karıncanın elması nasıl “çalmaya” çalıştığını görebilirsiniz.

Karıncalar iyi toplayıcılar olarak bilinirler ve “değerli ganimetlerle” evlerine dönebilmek için çevrelerinde uzun mesafeler kat ederler. Karıncalar atıştırmalık aramaya çıkmanın yanı sıra, atıkları ve ölü karıncaları da koloninin dışına taşıyarak her şeyi güvende tutmaya gayret ederler.

Karıncalar ayrıca koloni için ihtiyaç duydukları maddeleri de toplarlar ve onları yeraltındaki inlerine taşırlar. Karıncalar kendilerinden çok daha büyük nesneleri taşıyabilmeleriyle ünlüdür.Öte yandan bir grup olarak iş birliği yaptıklarında, çok daha büyük yiyecek parçalarını yuvalarına taşıyabilirler. Araştırmalar bunun, kaldırma işlemine katılan ve grubu doğru yöne doğru çekerek yönlendiren "gözcü" karıncalar sayesinde başarıldığını ortaya koymuştur.

Karıncalar aynı zamanda tohumları etrafa taşıyarak bitkilerin yayılmasına yardımcı olan çevre savaşçıları olarak biliniyor. Dolayısıyla, bazıları “suç dolu bir yaşamı” seçse de, çoğunlukla çok çalışkan ve dürüst hayvanlar oldukları açık.