Bir Google uygulaması daha Google mezarlığına gidiyor

Google bir uygulamasını daha kullanımdan kaldırıyor. 2021 yılında yayınlanan uygulama, özelliklerinin büyük bir kısmının Google Drive'a eklenmiş olması nedeniyle kaldırılıyor.

Bir Google uygulaması daha Google mezarlığına gidiyor

Google'ın mezarlığına gidecek yeni uygulama belli oldu: Stack adlı PDF tarayıcı. Bu uygulama belgeleri taramanızı, PDF'e dönüştürmenizi ve farklı kategorilerde düzenlemenizi sağlıyor.

Google, bir destek belgesinde, eski PDF tarayıcı uygulaması için desteğini 23 Eylül 2024 haftasında kaldıracağını söyledi. Şirket, bu kararın uygulamanın özelliklerinin büyük bir kısmının Google Drive'a eklenmiş olması nedeniyle alındığını belirtiyor.

Ayrıca eğer Stack'i PDF'lerinizi düzenlemek için kullanıyorsanız, Google tüm belgelerinizi Stack'ten Google Drive'a taşımanızı sağlayan bir araç hazırladı. Stack uygulamasındaki araca erişmek için Hesap > Ayarlar > Tüm belgeleri Drive'a aktar bölümüne gitmeniz yeterli. Google Drive'ınıza aktarılan belgeler Drive'ım bölümünde "Stack" başlıklı yeşil bir klasörde görünecek. Ayrıca bir belgeyi açtıktan sonra Paylaş düğmesine dokunarak tek tek belgeleri uygulamadan dışa aktarabileceksiniz.

2021 yılında kullanıma sunulan Stack, Google'ın geliştirme merkezi Area 120 ve Google Cloud'un DocAI ekibi tarafından Android için deneysel bir uygulama olarak geliştirildi. Bir belgenin fotoğrafını çektikten sonra, uygulama otomatik olarak belgeyi adlandırabiliyor ve hangi kategoriye veya kategoriye girmesi gerektiğini önerebiliyordu.

Uygulama, örneğin ödenmesi gereken toplam tutar veya bir faturanın son ödeme tarihi gibi belgelerdeki önemli bilgileri belirleyebiliyordu. Ek olarak, belgelerin bir kopyasını otomatik olarak Google Drive'a kaydedebiliyor ve ekstra güvenlik için yüz ya da parmak izi taraması yapmayı gerektirecek şekilde yapılandırılabiliyordu.

Nihayetinde Stack, kullanımdan kaldırılan çeşitli Google uygulamaları ve hizmetleri listesine katılıyor. Ayrıca Google, 23 Haziran'da Podcasts uygulamasının fişini çektiğini duyurdu ve kullanıcılara podcast'leri YouTube Music üzerinden dinlemelerini önerdi.