Bir dönüm noktası daha aşıldı: 200 milyon kullanıcı!

Meta’nın en yeni sosyal medya platformu Threads ülkemizde kullanılamıyor olsa da, Dünya genelinde yeni bir kilometre taşını aşarak istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü kanıtladı.

Bir dönüm noktası daha aşıldı: 200 milyon kullanıcı!

Instagram’ın Türkiye’de engellenmesi gündemdeki yerini korurken, Meta’nın X rakibi Threads platformunun da ülkemizde bir süredir kullanılamadığını unutabiliyoruz. Ama Threads’in Türkiye’de kullanılamıyor olması, platformun büyümesini engellemiş gibi görünmüyor.

Meta yöneticisi Adam Mosseri'ye göre Threads, 200 milyon kullanıcı sınırını geçerek önemli bir kilometre taşına daha ulaştı. Bu dönüm noktası, Mark Zuckerberg'in şirketin son kazanç açıklaması sırasında hizmetin 200 milyon kullanıcıya ulaşmaya "yaklaştığını" söylemesinden bir gün sonra geldi.

Threads, Meta’nın diğer platformlarına kıyasla hala nispeten küçük olsa da hızlı bir büyüme gösterdi. Geçen ay, uygulamanın birinci yıl dönümünde Zuckerberg, Threads’in 175 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu. Zuckerberg, Threads’in potansiyel olarak Meta’nın bir sonraki milyar kullanıcıya ulaşan uygulaması olabileceğini düşünüyor: “Bu şirketi 20 yıldır inşa ediyoruz ve bir uygulamanın milyar kullanıcıya ulaşma fırsatları sık sık ortaya çıkmaz. Oraya ulaşmak için hala çok iş var.

Threads'in önemli bir gelir kaynağı haline gelmesi için Meta'nın kullanıcı tabanını genişletmeye devam etmesi gerekecek. Şu anda uygulamada reklamlar ve net bir iş modeli bulunmuyor. Zuckerberg, "Yeni ürünlerin yalnızca tüketici deneyimlerinin ötesinde büyük işletmelere ölçeklenmesi yıllar alıyor" diyor.