Bir dönem sona eriyor, Xbox 360 Mağazası sonsuza kadar kapanıyor

Microsoft’un ikinci nesil konsolu Xbox 360’a yıllardır hizmet veren Xbox 360 Mağazası, bir daha geri dönmemek üzere kapanıyor. Üstelik sadece birkaç gün sonra…

Bir efsanenin acı sonu: Sadece birkaç gün kaldı

Eğer halen Xbox 360 konsolunuzu kullanmaya devam ediyorsanız, bu haber sizi fazlasıyla üzecek. Microsoft, Xbox 360 Mağazası ve Marketplace’in bu ayın sonunda kapanacağını tekrarladı. Şirket bunu aslında geçen yıl duyurdu ve resmi SSS sayfasına göre resmi bitiş tarihini 29 Temmuz olarak belirledi. Yani önünüzde çok fazla bir zaman kalmadı.

Microsoft'un ikinci nesil konsolu için tüm oyunlar ve DLC'ler, bu tarihten itibaren Xbox 360 üzerinden satın alınamayacak veya indirilemeyecek. Ancak Xbox One veya Series X/S konsolunuzda eski oyunlarınız varsa, oyun ve film satın alımlarınız hala güvende. Ayrıca satın aldığınız film ve dizileri Windows 10 ve 11 cihazlarında izlemeye de devam edebileceksiniz.

Kısacası, Xbox 360 kendisini hayatta tutan yaşam destek ünitesinden çıkarılıyor ve hatıralarımızda onun için ayırdığımız yere, bir daha geri dönmemek üzere iyice yerleşmeye hazırlanıyor.