Bir araştırmaya göre çocukların mayo rengi güvenliğinde rol oynayabilir: Peki, neden?

Su güvenliği uzmanlarına göre çocukların mayo rengi havuz ya da plajdaki güvenliğinde rol oynayabilir. İşte söyledikleri:

Bir araştırmaya göre çocukların mayo rengi güvenliğinde rol oynayabilir: Peki, neden?

CNN'de yer alan çalışmaya göre mayo renginin su altında ne kadar görünür olduğunu inceleyen su güvenliği uzmanları renk tercihine ilişkin önerilerde bulunuyor. Makalede görüşlerine yer verilen Amerikan Cankurtaran Derneği'nin sağlık ve güvenlik direktörü Bernard Fisher parlak ve kontrast renklerin suda daha net bir şekilde görülebildiğini; cankurtaranların ve ebeveynlerin acil bir durumda çocuğun yerini daha hızlı tespit edebileceğini belirtiyor.

HANGİ RENKLER ÖNERİLMİYOR?

Makaleye göre açık mavi, gri, yeşil mayolar su ve havuz çevresiyle karışacağı için tercih edilmemeli. Fisher, hem su hem havuz çevresinde daha rahat görülebileceği için neon sarısı, turuncu, parlak kırmızı gibi parlak ve zıt renkleri tavsiye ediyor.

Alive Solutions şirketi , çeşitli mayo renklerinin açık renkli yüzme havuzu zemininde ne kadar görünür olduğunu test etti.

SUDAKİ RENK TESTİ

Makaleye göre Alive Solutions adlı bir şirket de iki ayrı deneyde belirli mayo renklerinin yüzme havuzunda veya açık sularda daha kolay fark edildiğini bulmuş. Test için yüzme havuzlarına ve göllere farklı renklerde mayolar yerleştirilmiş. Alive Solutions'ın sahibi Natalie Livingston da "Suda görünürlük mayo ya da giysinin rengine bağlı olarak artabilir ya da azalabilir" diyor. Şirketin bir gölde yaptığı test ise neon turuncu, sarı ve yeşil dahil olmak üzere parlak neon renklerin göl dibinde en görünür renkler olduğunu ortaya koymuş. Neon pembe iyi performans göstermemiş.