Binance ve Mastercard, Brezilya’da Ön Ödemeli Kart Başlattı

Binance ve Mastercard, Brezilya’da ön ödemeli kartın piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Binance ve Mastercard, Brezilya’da Ön Ödemeli Kart Başlattı

Güney Amerika’da kripto kullanımını yaygınlaştıracak adımlar atılmaya devam ediyor. Binance ile Mastercard‘dan Brezilya’da ön ödemeli kart hamlesi geldi. Ön ödemeli kart, 14 kripto para birimi ile uyumlu olacak. İki şirketin iş birliği çerçevesinde daha önce Arjantin’de ön ödemeli kart hayata sokulmuştu.

Binance Kart’ı geçerli bir ulusal kimliğe sahip Brezilyalılar kullanabilecek. Kart ile Binance kullanıcıları Mastercard‘ın geçtiği işletmelerde Bitcoin ve BNB de dahil olmak üzere kripto paralar ile ödemeler yapabilecek. Brezilya, Binance’ın en büyük 10 pazarından biri konumunda bulunuyor.

Brezilya ve Arjantin’in ortak para birimi için harekete geçtiği bildirilmişti. İki ülke ortak para hamlesiyle bölgesel ticareti artırmayı ve ABD dolarına olan bağımlılığı azaltmayı planlıyordu. Coinbase CEO’su Brian Armstrong da Brezilya ve Arjantin’e Bitcoin’i düşünmesi için çağrı yapmıştı. Armstrong, “Bitcoin’e geçmeyi düşünüp düşünmeyeceklerini merak ediyorum. Brezilya ve Arjantin, Bitcoin’e geçmeyi düşünmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.