Binance US: Piyasa Derinliği Yüzde 78 Düştü

Binance’in ABD operasyonları, SEC davasının ardından piyasa derinliğinde daralma yaşandığını açıkladı.

Binance US: Piyasa Derinliği Yüzde 78 Düştü

Kripto para borsası Binance’in ABD operasyonları, SEC davasının ardından piyasa derinliğinde daralma yaşandığını açıkladı. Binance US, SEC davası ile piyasa yapıcıların platform çıktığını ifade etti. Platform, piyasa derinliğinin yüzde 78 azaldığını bildirdi.

Binance US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasının ardından piyasa derinliğine ilişkin açıklama yaptı. Borsa, dava ile birlikte piyasa yapıcıların platformdan çıktığını ve piyasa derinliğinin yüzde 78 oranında azaldığını bildirdi.

Piyasa derinliği, likidite ve emir defterleri arasındaki ilişkiyi gösteren bir ölçüm olarak biliniyor. Piyasa derinliğindeki azalma ile emirlerin gerçekleşmesinde sorunların yaşanabileceğini kaydedildi. Binance US‘teki piyasa yapıcıların ani ayrılışı ile emirlerin gerçekleştirmesinin zorlaştığı kaydedildi.

SEC, geçen hafta Binance’e menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. Nansen’a göre son 7 günde Binance’ten 2,5 milyar doların üzerinde net çıkış yaşandı. Binance US‘ten de 112 milyon doların üzerinde çıkış gerçekleşti.

Binance, dün kullanıcılar için hizmet şartlarında değişikliğe gittiğini açıklamıştı. Buna borsa, platformda hangi varlığın listeleneceğini belirleme konusunda özel yetkiye sahip olacak. Borsa, kripto varlığı ekleme veya kaldırma hakkını saklı tutacak.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.