Binance CEO’su CZ, İstifaları Yorumladı: Değişimin Parçası

Binance CEO’su CZ, şirketteki istifaları operasyonel değişimin bir parçası olarak değerlendirdi.

Binance CEO’su CZ, İstifaları Yorumladı: Değişimin Parçası

ABD’de soruşturmalarla sarsılan ve Avrupa’da işleri yolunda gitmeyen Binance, şimdi de istifalarla gündeme geldi. Borsanın üst düzey yöneticilerinin peş peşe istifa ettiği açıklandı. İstifa edenler arasında Hillmann gibi Changpeng Zhao‘ya (CZ) yakın isimlerin olması dikkat çekti. Binance CEO’su CZ ise istifaları operasyonel değişimin bir parçası olarak değerlendirdi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketteki istifalara ilişkin açıklamalarda bulundu. CZ, kilit yönetici personelin Binance’ten ayrılmasının şirketin olağan personel değişiminin bir parçası olduğunu kaydetti. Borsanın Genel Danışmanı Han Ng, İşletme Direktörü Yibo Ling, Baş Strateji Sorumlusu Patrick Hillmann ve Uyumdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Steven Christie’nin istifa ettiği açıklanmıştı. İstifalara Adalet Bakanlığı soruşturmalarının neden olduğu belirtilmişti.

İşten ayrılmaların FUD olduğu söyleyen CZ, “Her şirkette personel değişimi olur. Haberlerde uydurulan nedenler tamamen yanlış” dedi. CZ, piyasalar ve kripto için kürese ortamın değişmesi ve organizasyonun gelişmesinin işten ayrılmalara yol açabileceğini savundu.

Fortune, Hillmann ve Price da dahil olmak üzere üst düzey pozisyonlarındaki yöneticilerin CZ’nin ABD Adalet Bakanlığı tarafından devam eden bir soruşturmaya verdiği yanıt nedeniyle şirketten ayrıldığını bildirdi. Bloomberg ise İşletme Direktörü Yibo Ling’in de şirketten ayrıldığını duyurdu. Ayrıca ABD’li personelden denizaşırı ülkelere taşınmalarının ya da işten çıkarılmalarının istendiğini belirtildi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.