Binance, 770 Milyon Dolardan Fazla BNB Yaktı

Toplam arzını 100.000.000 BNB'ye düşürmek için bir otomatik yakma sistemini kullanan BNB'de yeni bir yakım gerçekleştirdi.

Binance, 770 Milyon Dolardan Fazla BNB Yaktı

Binance, düzenli olarak gerçekleştirdiği BNB yakım işlemlerini sürdürüyor. Son yakım işleminde 770 milyon dolardan fazla BNB yakıldığı öğrenildi. Binance CEO'su Changpeng Zhao, yakım işlemini öncesinde Twitter hesabından duyurmuştu.

Toplam arzını 100.000.000 BNB'ye düşürmek için bir otomatik yakma sistemini kullanan BNB'de yeni bir yakım gerçekleştirdi. Whale Alerts'in verilerine göre, yakım işlemi kripto borsası Binance'e bağlı "bnb1ultyhpw2p2ktvr68swz56570lgj2rdsadq3ym2" aracılığıyla BNB Chain'de gerçekleştirildi.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, yakım işleminin 741 milyon dolar değerinde BNB'yi dolaşımdan kaldıracağını açıklamıştı. Ancak, veriler beklenenden daha fazla BNB'nin yakıldığını gösteriyor.

BNB, BNB Chain ekosistemine güç sağlıyor. 2017 yılında çıkan kripto para birimi için otomatik yakma mekanizması kullanılıyor. Bu mekanizma, BNB'nin fiyatına ve çeyrek boyunca BNB Smart Chain'deki oluşturulan blok sayısına göre yakılacak BNB miktarını ayarlıyor.

Son verilere göre, ağustos ayında da tahmini 1,8 milyon BNB yakılacak ve böylece dolaşımdan kaldırılacak.

Binance CEO'su attığı tweette şu sözlerle de dikkat çekti:

"BNB deflasyonisttir. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, bu dünyada şanslı olmak için temel finansal bilgiden yoksunsunuz demektir. Sert ama gerçek. Öğrenme zamanı"

Deflasyon, mal ve hizmetlerin sürekli ucuzlaması ve aynı zamanda bu mal ve hizmetlere olan talebin de azalması demektir.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.