Bill Gates'ten yeni sürpriz: Gelecek yıl satışa çıkıyor

Bill Gates, anılarını içeren bir kitap hazırlığında olduğunu duyurdu. Her ne kadar bu kitapta merak edilen bazı detayları bulamayacak olsak da, Gates hakkında pek çok yeni bilgi edineceğimiz kesin.

Bill Gates'ten yeni sürpriz: Gelecek yıl satışa çıkıyor

Bill Gates, çocukluk günleri de dahil olmak üzere 1975’te Microsoft’u kurana kadar yaşadıklarını kapsayan bir anı kitabı yazıyor. “Source Code: My Beginnings” adlı kitap 4 Şubat 2025'e kadar satışa çıkmayacak ama şu anda ön sipariş verilebiliyor.

Gates, blogunda paylaştığı bir yazıda kitabın çocukken kendini uyumsuz biri gibi hissetmesi, asi bir genç olarak ailesiyle kavga etmesi, yakınındaki birinin ani kaybıyla boğuşması ve neredeyse üniversiteden atılmak gibi erken dönem hayatının zorlu kısımlarını konu aldığını söylüyor. Aynı zamanda Gates’in Paul Allen ile birlikte Microsoft’u kurma kararı da kitapta detaylarıyla anlatılıyor.

Ancak bu kitap, Microsoft ve Gates’in diğer iş çabalarının iç işleyişi hakkında bilgiler içermeyecek gibi görünüyor. Kitabın açıklamasında Source Code’un “Microsoft veya Gates Vakfı veya teknolojinin geleceği ile ilgili olmadığı” belirtiliyor. Bunun yerine kitap, “Bill Gates’in bugünkü haline nasıl geldiğinin insani, kişisel hikayesi: Çocukluğu, ilk tutkuları ve arayışları” olarak tanımlanıyor.