Bill Gates'ten ilginç açıklamalar!

Bill Gates'in yaptığı yeni açıklamalar, belki de pek çoğumuzun farkında bile olmadığı bir gerçeği gözler önüne seriyor...

Bill Gates'ten ilginç açıklamalar!

Köpekbalıkları, devasa dişleri ile oldukça korkutucu olabilirler. Eğer onların bizi yemek istediklerine yeterince inanıyorsak, suyun yanına bile yaklaşmayacağımız kesin.

Ancak Microsoft ortak kurucusu Bill Gates'in yakın zamanda bir blog yazısında yazdığına göre kendisini korkutan şey köpekbalıkları değil, çok daha küçük, ince ve ilk bakışta çok daha az tehlikeli olan bir canlı: Sivrisinek.

Gates'in Pazartesi günü GatesNotes'da yazdığına göre köpekbalıkları, daha küçük pek çok canlı kadar korkutucu değiller ve bu yazıya, 2015 yılında farklı hayvanlar tarafından öldürülen insanların grafiği eşlik etmekte. Köpekbalıkları Dünya genelinde sadece 6 ölümden sorumlu iken, sivrisinek ısırıklarından kaynaklanan ölümler 830.000'e ulaşmakta.

Gates, yazısına eşlik eden videoda, sivrisineklerin direkt olarak kana ulaştıklarını ve normal savunma mekanizmalarını aştıklarını belirtmekte. Bu yüzden de insanlara saldırmak üzere gelişen virüsler çok hızlı bir şekilde etki edebiliyor.

Gates, sivrisinek tarafından yayılan hastalıkları da listeliyor. Bunların arasında yer alan sıtma, geçtiğimiz yıllarda Bill and Melinda Gates Foundation'ın uzun vadeli planı ile ortadan kaldırılmaya çalışılıyor...

Okuyucu Yorumları