Bill Gates'ten Mısır yorumu...

Gelin, Mısır'daki "interneti uçurma" operasyonunu bir de Bill Gates'ten dinleyelim...

Bill Gates diyor ki...

Hükümetler, bir gerçeğin ortaya çıkmasını istemedikleri zaman, gerçeğin yayılabileceği en temel kaynağı, interneti kapatabiliyorlar. Bunun için yapmaları gereken şey çok basit: Sunucuların, yönlendiricilerin ve kablosuz ağ donanımlarının fişini çekmek.

İsterseniz bir de Bill Gates'e sorun. Sormak için ta Microsoft'a gitmenize gerek yok, çünkü bu işi sizin yerinize US TV sunucusu Katie Couric yaptı. Programında konuk olarak Microsoft'un kurucularından Bill Gates'e yer veren Couric, Gates'e Mısır Cumhurbaşkanı Hosni Mubarak'ın Mısır'da interneti kapatmasına şaşırıp şaşırmadığını sorunca aldığı cevap gerçekten çok ilginçti: "Şaşırmadım."

Eylemler devam ediyor

Eylemler devam ediyor

Böylesine değişik bir cevap veren Bill Gates, sözlerine şöyle devam etti:Eğer askeri gücünüz varsa ve halkı onlarla korkutabiliyorsanız, interneti kapatmak o kadar da zor bir iş değil. Olağan dışı bir iş yaptığınızda gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorsanız, interneti kapatırsınız. Çünkü gerçeğin ortaya çıkabileceği en kolay yer internettir, bu zor bir taktik olsa da işe yarar, kapatılabilir.

Web trafik analiz firması Renesys ise olan biteni şöyle özetledi: Mısır'daki tüm vatandaşların, iş yerlerinin, bankalarının, internet kafelerin, okulların, hatta devlet binasının interneti kesildi ve dünyanın geri kalanıyla iletişimleri bitti. Vodafone, Mısır Telekom gibi iletişim şirketlerinin ve müşterilerinin de internet bağlantıları yok oldu.

Amerika televizyonlarının ünlü talk-show sunucusu Conan O'Brien ise olaya "Madem ki insanların evde oturmasını ve hiçbir şey yapmamasını istiyorsun, öyleyse interneti neden açmıyorsun?" sözleriyle farklı bir şekilde yaklaştı...

Bilindiği gibi Mısır hükümeti, birkaç gün boyunca kestiği interneti, dün tekrar hayata döndürmüştü...

Okuyucu Yorumları