Bilimkurgunun en ikonik bikinisi açık artırmaya çıkıyor

Bir Star Wars efsanesi daha satılıyor: Carrie Fisher'ın Prenses Leia'sının Return of the Jedi'ın başında giydiği bikini kostüm, on binlerce dolar karşılığında açık artırmaya çıkıyor.

Bilimkurgunun en ikonik bikinisi açık artırmaya çıkıyor

Bildiğiniz gibi Star Wars ikonik kostümleriyle ünlü bir seri, ancak ne Padmé'nin elbisesi ne de Han Solo'nun mavi/kahverengi ceketi tüm seride giyilen en dar kıyafet kadar ünlü değil. Söz konusu kostüm Prenses Leia'nın bikinisi; Jabba the Hutt tarafından esir prensese zorla giydirilen mahkum kıyafeti.

İşte bir zamanlar Carrie Fisher tarafından giyilen o kostüm, şimdi yüksek bir fiyatla açık artırmaya çıkıyor.

1983'te Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi filminde görülen bu kostüm için Heritage Auctions'ta 30.000 dolarlık bir başlangıç fiyatı belirlenmiş durumda ve kostüm "ILM baş heykeltıraşı Richard Miller'ın prodüksiyon bikini kostümü" olarak tanıtılıyor. Söz konusu kostümün tüm parçaları Miller ve Return of the Jedi kostüm tasarımcısı Nilo Rodis-Jamero işbirliği ile tasarlandı.

Elbette kostüm, çok değerli bir koleksiyon ürünü olmasa bile plajda giyilebilecek bir şey değil. Öyle ki kostümün tekstil parçaları 40 yıldan daha eski.

Star Wars tarihinin bu unutulmaz parçasına teklif vermek için on binlerce dolarınız varsa 25 Temmuz'dan önce Heritage Auctions'ı ziyaret edebilirsiniz.