Bilim kurgudan fırlamış gibi, ama gerçek...

Tamamen işlevsel olan ve görenleri büyüleyen bu ahşap araba, tek kelimeyle bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünüyor.

Bilim kurgudan fırlamış gibi, ama gerçek...

Zaman makineleri bilim kurgu dünyasında kalmaya devam etse de, bir mühendisin geliştirdiği ahşap aracı geçmişten geleceğe doğru bir yolculuk yapmaya hazır gibi görünüyor.

Vietnamlı marangoz Truong Van Dao, tamamen ahşaptan yapılmış, dönen dişliler ve pistonlarla donatılmış tam işlevsel bir araç üretti. Bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünen bu tasarım, hız konusunda mütevazı kalsa da işçiliği birçok kişiyi büyülemiş durumda.

Van Dao, ND Woodworking Art adlı YouTube kanalında, aracının her ahşap parçasını el işçiliğiyle oyarak, elektrikli pillerle çalışan bu aracı nasıl yaptığını gösteriyor. ND Woodworking Art adlı YouTube kanalı, Cybertruck gibi gerçek hayattaki araçların ahşap versiyonları ve hatta tam ahşap bir tren ile de dikkat çekiyor.

Videoda, Van Dao ilk olarak aracın temelini oluşturan metal iskeleti kaynatıyor. Tasarım sürecinde AI kullanımından bahsedilse de, bu aşamaya dair herhangi bir görüntü sağlanmıyor. Bunun yerine, izleyiciler, her ahşap parçanın detaylı işçiliğini izleme fırsatı buluyor ve bu sürecin ne kadar özen ve beceri gerektirdiğini gözlemleyebiliyor.