Bilim insanları, mükemmel hamburgerin formülünü açıkladı

Hamburger, dünyadaki en favori yiyeceklerden biri olabilir. Ama leziz bir hamburger yapmak göründüğü kadar kolay bir iş değil. Neyse ki bilim insanları mükemmel hamburgerin formülünü açıkladı da, artık nasıl olması gerektiğini biliyoruz.

Bilim insanları, mükemmel hamburgerin formülünü açıkladı

En lezzetli hamburger nasıl yapılabilir? Herkes etkileyici bir hamburger tarifine sahip olmak ister ama buna ulaşmak kolay değil. Neyse ki bilim insanları bu tartışmayı kesin bir çözüme kavuşturmak için mükemmel hamburgerin formülünü açıkladı.

Dolguların düzeninden nasıl yeneceğine kadar, bu sevilen fast food tarifine bilimsel bir yaklaşım getirmek, belki de aradığımız cevabı verebilir. Blim insanları burger tutkunlarını öfkelendirecek olsa da, çok sıra dışı bir bileşeni de eklemeniz gerektiğini söylüyorlar.

Resim: DailyMail

Oxford Üniversitesi'nde deneysel psikoloji profesörü olan Charles Spence, bir hamburgerin aromatik unsurlarının - yani etin - en üstte olması gerektiğini söyledi. Çünkü aromalar çoğunlukla burunda kaydedilirken, tuzlu, ekşi ve umami de dahil olmak üzere beş tat dil tarafından biraz daha aşağıdan algılanır.

Bu arada, peynir, taze domates ve ketçap en altta olmalıdır.

Doğru kalınlık ne kadar olmalı?

İdeal olarak lezzetli şeylerin dilin üzerindeki tat tomurcuklarına çarpmasını ve aromatik unsurların üstte olmasını istersiniz. Fransız-Kolombiyalı bir şef ve lezzet araştırmacısı olan Charles Michel, mükemmel burgerin yaklaşık 7 cm kalınlığında olması gerektiğini, bunun da çok sayıda katmanı aynı anda ağza sığdırmak için yeterli olduğunu söylüyor.