Bilgisayarlarda yeni bir dönemin kapısı mı aralanıyor? AMD ve Microsoft el sıkıştığını açıkladı

AMD, Microsoft ile iş birliği kapsamında AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemcilerle güçlendirilmiş Copilot+ destekli PC’leri duyurdu.

Bilgisayarlarda yeni bir dönemin kapısı mı aralanıyor?

AMD Microsoft ile iş birliği kapsamında AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemcilerle donatılmış Copilot+ destekli PC’leri duyurdu. İşlemciler için Microsoft tarafından Kasım 2024’te ücretsiz bir Windows güncellemesi sunulacak.

Ryzen yapay zeka tabanlı bilgisayarlar, Edge’den buluta hibrit yapay zeka ağını tamamlıyor. Bunun yanı sıra kişiselleştirilmiş performans seviyelerine ulaşmak için yerel bilgi işlemin gücünden faydalanıyor. Üstelik tüm bunlar, milyonlarca uygulamadan oluşan bir yazılım ekosistemiyle de uyumlu, sağlam bir platformda gerçekleşiyor.

Ryzen AI 300 Serisi işlemcilerle donatılan Microsoft Copilot+ destekli PC’lerin, tüketiciler ve işletmeler için önemli katkıda bulunması bekleniyor.

AMD tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"PC'lerin ve internet devriminin ortaya çıkışından bu yana dünya, yapay zeka ile yaşadığımıza benzer bir teknolojik atılım görmedi. Üretken yapay zeka çağının henüz ilk günlerindeyiz, ancak vaatleri ve potansiyeli dünyamızı bildiğimiz şekliyle her yönüyle etkileyecek.

AMD olarak biz de bu vaadi gerçekleştirmeye odaklanmış durumdayız. On yıllardır, kullanıcıları güçlendiren ve hayatlarını zenginleştiren bilgisayar çözümleri tasarlıyor; engelleri aşıyor ve işbirliği, yaratıcılık ve üretkenlik potansiyelini ortaya çıkarıyoruz.

Bugün, Microsoft ile iş birliği yaparak, bugüne kadarki en güçlü yapay zeka motoru olan AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemcilerle desteklenen Copilot+ PC'lerle bu yeni teknoloji dalgasını ileriye taşıyoruz.

Güvenlik ve çok günlük pil ömrü için tasarlanan bu Ryzen AI tabanlı bilgisayarlar, uçtan buluta hibrit AI ağını tamamlıyor ve özünde özel olan deneyimlerle yeni kişiselleştirilmiş performans seviyelerine ulaşmak için yerelleştirilmiş bilgi işlemin gücünden yararlanıyor. Ve tüm bunlar milyonlarca uygulamadan oluşan gerçek bir yazılım ekosistemiyle uyumlu sağlam bir platformda gerçekleşiyor."