Bilgisayarınızda bedava yer açın!

Bilgisayarınızda gereksiz yer kaplayan dosyaları bulun, silin, sabit diskinizde yer açın!

Gereksiz dosyalara son!

Son zamanlarda birçoğumuzun bilgisayarlarında bulunan yüksek donanımlı sabit disklerin bazen nasıl dolduğunu anlayamıyoruz. Sabit diskiniz ne kadar büyük olursa olsun yer boşaltmaya çalışmak da bazen işkenceye dönüşebiliyor.

Size tanıtacağımız dupeGuru isimli yazılım bilgisayarınızda çift olarak bulunan içerikleri arıyor, tarıyor ve karşınıza çıkartıyor. Böylece siz farkında olmadan bilgisayarınızda bulunan iki aynı dosyadan birini silebiliyor ve sabit diskinizi biraz da olsa ferahlatabiliyorsunuz.

İlk önce yapmanız gereken dupeGuru'yu buradan indirmek. Sitede de görebileceğiniz gibi Mac OS X, Linux ve Windows işletim sistemleri için yazılımı kullanabiliyorsunuz. Programı kurup açtığınızda karşınıza çıkan pencereden hangi dosyaların taranacağını seçebiliyorsunuz. Tabii sabit diskin bütün bir bölümünü de seçebilirsiniz. Yazılımın, sabit diski oldukça hızlı taradığını da söyleyelim, örneğin 500GB'lık bir alanı birkaç dakikada tarayabiliyor. Sonuçlar karşınıza çıktığında ise istediğiniz dosyayı silebiliyorsunuz. Yalnız uyarıyoruz bilmediğiniz sistem dosyalarını kesinlikle silmeyin.

Ayrıca dupeGuru'nun yalnızca müzik dosyaları için olan özel bir sürümü de bulunuyor. Bu yazılım aynı şarkıyı mp4 ya da mp3 gibi farklı formatlarda da olsa bulabiliyor ve karşınıza çıkartabiliyor.

Okuyucu Yorumları