Onların geliştirdikleri yarı iletken günümüzde haberleşme uydularında, mobil telefonların baz istasyonlarında ve lazer diyotlarda kullanılan chip’lerin temelini oluşturuyor.
Kimya Nobel ödülü de IT alanındaki çalışmaların karşılığı olarak verildi. Geliştiricileri polimer ekranların kullanım alanlarından açıklıyorlar: Çok ince olan ekranlar rahat okunabiliyorlar. Yuvarlanabilen esnek monitörler, tüm odayı kaplayan monitörler veya yüzeyleri ekran olarak kullanılabilen kablo ve yazı masaları.
Amerikalı Alan Hoeger, AlanMacDiarmid ve Japon Hideki Shirakawa elektrik iletken maddeler üzerindeki çalışmaları ile bu ödüle layık görüldüler. Onlar tarafından 70’li yıllardan itibaren polimer, elektronik aygıtlar için temel oluşturdu.
İlk kullanım alanı olan bilgisayar ekranlarındaki yansımayı düşürdü ve güneş ışığını süzdü. Polimer monitörlerin seri üretimi halen devam ediyor. Oldukça küçük olan bu ürünler cep telefonu veya araba radyosu için uygunlar.
Ancak çalışmalar şu anda, gerilimin oluşması ile farklı renkler çıkartan organik ışık diyotları (Organic Light Emitting Diodes, OLEDs) üzerinde yoğunlaşmış durumda. Kimyagerler renkleri ve OLEDs’in şiddetini molekül yapısında değişiklikler ile belirliyebiliyorlar.