Bilgisayar kullanırken TV seyredilir mi?

Yapılan bir araştırma bilgisayar kullanıcılarının çok farklı bir yönünü ortaya koydu...

TV mi yoksa PC mi?

Bilgisayarların aynı anda birden fazla görevi yerine getirebilme özelliği, bilgisayar kullanıcılarını da bu anlamda daha da geliştirdi. Özellikle genç kullanıcılar aynı anda birden fazla şeyle ilgilenme konusunda aşama kaydettiler. Son yapılan bir araştırma bunun gerçekliğini bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre bilgisayar kullanıcılarının önemli bir bölümü, PC'lerinin başındayken aynı zamanda televizyon seyretmeyi çok seviyorlar.

Araştırmada tüm yaş gruplarındaki erkek kullanıcıların %33'ünün bilgisayar kullanırken TV seyretme alışkanlığı olduğunu ortaya çıktı. Bazı yaş gruplarda bu oranın %50'nin üzerine çıktığı gözlendi. Bayan kullanıcılarda ise oran %25'lerde. Tüm katılımcıların %20'si ise TV seyrederken aynı zamanda bilgisayarda anında mesajlaşma programları kullanmayı tercih ettikleri ortaya çıktı.

Küresel kriz ile birlikte ücretli TV hizmetlerinde abonelik saylarının hızla azalması, dijital platformların bu araştırma sonuçlarını dikkate alarak, yayın anında internet sitelerinde TV programı ile uyumlu içerik göstermesi gibi yenilikler üretmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları