Bildiğiniz Formula değil!

Yeni bir Formula daha olacak ama bu Formula, bildiğiniz Formula yarışlarından değil...

Bildiğiniz Formula değil!

Bu yarışmada Türk üniversite öğrencileri alın teri ve emek harcayarak kendi araçlarını geliştirdiler. Her yönüyle temiz, her yönüyle üzerinde yaşadığımız toprağa saygılı bir yarışma düzenlendi. Sonuçta kazanan da kaybeden de oldu, ama böyle güzel olaylarla kazanan hep Türkiye. Bir kez daha yarışmaya hazırlanıyorlar, hem de daha şimdiden...

Çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'nın beşincisi, 26-31 Ağustos 2009 tarihleri arasında İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi.

Yarışlara ilk kez katılan İstanbul Üniversitesi, 23 üniversitenin 27 araçla yer aldığı organizasyonun bu yılki sürpriz ismi oldu. İstanbul Üniversitesi'nin aracı SOCRAT, sıralama turlarındaki birinciliğinin ardından final gününde de 3 tur farkla şampiyonluğu elde etti.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yarışta şampiyonluğu elde eden SOCRAT, iki yıllık bir çalışmanın ürünü. Aylarca gece gündüz çalışıp aracı bugünkü durumuna getiren ekip, Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Ahmet Vatansever, Murat Altuğ, Serhan Tunca, Sertel Tanta, Tolga Baykal ve Araştırma Görevlisi Koray Gürkan'dan oluşuyor. Ayrıca projenin yürütücüsü görevinde Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, Akademik Danışman ve Sorumlu görevlerinde ise Yard. Doç. Dr. Erkan Atmaca yer alıyor.

Formula sponsorsuz olmaz!

Formula sponsorsuz olmaz!
Emeklerin ödül bulduğu anlardan biri

Projenin ilk günlerinden itibaren motivasyon ve konsantrasyonunu koruyan ekip, bu günlerde elde edilen başarının üzerine yeni başarılar eklemek amacı ile, 2010 TÜBİTAK Formula-G ve 2011 Global Green Challenge yarışlarına hazırlanıyor. Bu hazırlanma sürecinde projenin sürekliliğini korumak amacıyla 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden oluşan yeni bir ekibi bünyesine dahil edip, elde ettikleri tecrübeleri aktarmakta ve oluşan yeni ekip ile daha verimli bir araç inşa etme çalışmalarını sürdürmektedir.

Geçtiğimiz yıl elde edilen şampiyonlukla birlikte sponsorlarına tarif edilemeyecek duygular yaşatan SOCRAT ekibi, daha verimli bir güneş aracı inşa etme aşamasında bu yıl da sponsor desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirtiyor. Tüm teknoloji devlerinin ve son kullanıcıların dikkatini toplayan, alternatif enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden bu yarışlar, her yıl bir çok kitle tarafından ilgi ile izlenmekte , görsel ve basılı yayınlarda kendisine büyük yer buluyor. Bütün bunları göz önüne alan ekip, kendilerine maddi ve malzeme desteği konusunda sponsor arayışında. Ekip, kendilerine maddi ve malzeme desteği konusunda sponsor olacak kurum ve şahısların akıllıca bir yatırım yapmış olacaklarını söylüyor.

İstanbul Üniversitesi Güneş Aracı Takımı SOCRAT'a (Solar Car Racing Team) ulaşmak ve sponsorluk detaylarını konuşmak amacı ile [email protected] ya da [email protected] mail adreslerinden ekip ile iletişime geçebilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi Güneş Aracı Takımı: www.socrat.tk

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları