Bezos artık dünyanın en zengin 2. insanı değil.... İnanılmaz tırmanış...

Jeff Bezos, cuma günü dünyanın en zengin ikinci kişisi unvanını kaybetti ve Hintli iş adamı Gautam Adani'nin Bloomberg'in Milyarder Endeksi'nde hızla yükselmesiyle 3. sıraya geriledi.

Bezos artık dünyanın en zengin 2. insanı değil.... İnanılmaz tırmanış...

Hintli iş adamı Gautam Adani'nin Bloomberg'in Milyarder Endeksi'nde hızlı yükselişinden sonra Jeff Bezos şu an dünyanın en zengin 2'nci insanı değil. Zirvede ilk ikide uzun süredir teknoloji milyarderleri Elon Musk-Jeff Bezos ikilisi yer alıyordu. Adani, yenilenebilir enerji, medya, havaalanları ve daha pek çok alanda agresif genişlemeye öncülük ettiğinden, bu işletmelerin her birinin hisseleri bu yıl artmış durumda

Listenin 1. sırasında halen açık ara farkla Elon Musk yer alıyor. Adani'nin yıla 14. sıradan başladıktan sonra 2 numaraya ulaşması 10 aydan az sürdü. Uzun zamandır teknoloji girişimcilerinin hakimiyetinde olan Bloomberg'in listesinde ilk kez Asya'dan bir kişi bu kadar üst sıralarda yer aldı.

Adani'nin 146,9 milyar dolarlık serveti, büyük ölçüde genişleyen Adani Group holdinginin hisselerine bağlı. Grup, son yıllarda gelişen limanlar ve kömür de dahil olmak üzere bir dizi işletmeye sahip.

Bazı Adani şirketlerinin hisseleri, Haziran 2020'den bu yana %1.000'den fazla arttı. Amiral gemisi Adani Enterprises'ın hisseleri 2022'de %115'ten fazla artmış durumda.

  • Şubat ayında Adani Hintli iş adamı Mukesh Ambani'yi geçerek Asya'nın en zengin insanı oldu.

  • Bloomberg'e göre Bezos'un net serveti Cuma günü teknoloji hisselerinin sert bir şekilde etkilenmesiyle geriledi.

  • Bezos daha önce bu listede 1. sıradaydı, ancak serveti 2019 boşanmasından sonra bir darbe aldı. Servetinin çoğu Amazon hissesine bağlı. Bloomberg'e göre, yılbaşından bu yana Bezos'un net değeri 45 milyar dolar azaldı.

BLOOMBERG'İN MİLYARDERLER ENDEKSİ

17 Eylül 2022 itibarıyla listedeki en zengin 10 isim şöyle:


1 Elon Musk $264 milyar dolar
2 Gautam Adani $147 milyar dolar
3 Jeff Bezos $147 milyar dolar
4 Bernard Arnault $138 milyar dolar
5 Bill Gates $112 milyar dolar
6 Warren Buffett $96.2 milyar dolar
7 Larry Page $94.7 milyar dolar
8 Sergey Brin $90.6 milyar dolar
9 Larry Ellison $89.0 milyar dolar
10 Mukesh Ambani $88.7 milyar dolar