Beyniniz ve bilgilerinizin değerini ölçün!

"T = 40 M i K e (3e +M) (e +50M) / {(e2 +3M e +M2) (e +100M)}" İşte bu garip formülün anlamı...

Beyniniz ne kadar değerli?

Bugüne kadar edindiğiniz tüm bilgiler, işiniz ve işinizde ürettikleriniz, sosyal yaşantınız ve alışkanlıklarınız aslında ne kadar değerli? Bu soruya belki kaba bir tahminle yanıt vermek mümkün ama Londra Üniversitesinde bir profesör olan Frank Smith bu soruyu daha bilimsel olarak cevaplayabilecek bir formül oluşturmuş. İşte sihirli formül:

T = 40 M i K e (3e +M) (e +50M) / {(e2 +3M e +M2) (e +100M)}

Bu formül eminiz ki pek çoğumuza hiçbir şey ifade etmiyor. Neyse ki VideoJug sitesi bu formülle uğraşmadan birkaç basit soruya yanıt vererek kendi verilerinizi bu formüle yerleştirme imkanı sağlayan bir uygulama hazırlamış.

Test hakkında bilmeniz gerekenler ve bağlantı...

Test hakkında bilmeniz gerekenler ve bağlantı...

Ancak bu test ve formülle ilgili bilmeniz gereken bazı ufak detaylar var. Ne yazık ki bu kısa test tamamen İngilizce ve İngiltere'de hazırlandığı için ülkenin hangi bölümde yaşadığınızı soran bir de soru yer alıyor. Dolayısıyla bu bilimsel formül İngiltere dışındakilere bire bir uygun değil.

Yine de yaklaşık yanıtlar vererek, kendi bilgi düzeyinizin ne kadar değerli olduğunu kaba bir tahminden çok daha verimli bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Frank Smith'in "Bilgi Hesaplayıcısı"na şu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları