Twitter'da kimi kullanıcılar, yazacakları üzerine kafa yormadan, akıllarına ne gelirse yazıyor. Amerikalı bir öğrencinin geliştirdiği yazılım ise kullanıcıları "düşünerek" yazmaya zorluyor.
Wisconsin-Madison Üniversitesinde biyomedikal mühendislik bölümünde okuyan Adam Wilson'ın geliştirdiği yazılım, bir elektro-ensefalografi (EEG) başlığı kullanarak kullanıcıların parmaklarını bile kaldırmadan iletilerini Twitter'a aktarmalarını sağlıyor. Kullanıcının ekrandaki harflere baktığında beyninde oluşan aktivite başlıktaki elektrotlarla ölçülüyor. Yazılım ise bunları metne dönüştürüyor ve Twiter hesabını kullanarak bütün dünyaya iletiyor. Yazılımını test eden Wilson dünyanın düşünce gücü kullanılarak yazılan ilk "tweet"ini göndermiş bile.
"ALS veya omurilik zedelenmesi geçirmiş hastaların önemli problemi iletişim oluyor. EEG başlığı kullanarak ekrandaki fare işaretçisini oynatmak ise sadece bilimsel bir deneyle sınırlı kalıyor. Biz de bu ikisini Twitter ile yaratıcı bir biçimde birleştirip hastaların sesini dünyaya duyurabilmek istedik." diyor Wilson: "Hastaların nasıl olduklarını belirtecek bu birkaç kelime onlar ve aileleri için çok büyük anlamlar taşıyabilir."