Beklenen yeni Game of Thrones kitabında işler iyi gitmiyor

George RR Martin, 2024'ün ilk yarısının oldukça zor geçtiğini ve The Winds of Winter kitabında çok az ilerleme kaydettiğini belirtti. Meslektaşı Howard Waldrop'un ölümü, televizyon projeleri ve COVID gibi etkenler, yazma sürecini olumsuz etkilemiş.

Beklenen yeni Game of Thrones kitabında işler iyi gitmiyor

"Game of Thrones" serisinin yazarı George RR Martin, 2024’ün ilk yarısının kendisi için oldukça sıkıntılı geçtiğini ve işine fazla odaklanamadığını itiraf etti. Martin, bu duygularını bir blog yazısında samimi bir şekilde paylaştı.

Kayıplar, Projeler ve Sağlık Sorunları

Martin, geçtiğimiz sekiz ay boyunca birçok televizyon projesi üzerinde çalıştığını ve bunların yazma sürecini olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle meslektaşı bilimkurgu yazarı Howard Waldrop'un ölümü, yoğun seyahat programları ve kötü bir COVID vakası, yazarlık temposunu oldukça yavaşlatmış.

Ünlü yazar, uzun süredir beklenen "A Song of Ice and Fire" serisinin son bölümünde çok az ilerleme kaydettiğini kabul ediyor. "Yazmak çok zordu ve hem The Winds of Winter (evet, hala üzerinde çalışıyorum) hem de Blood & Fire (Targaryen tarihini anlatan Fire & Blood kitabının devamı) için birkaç yeni sayfa ekledim, ancak daha fazlasını başarmış olmayı dilerdim" diye yazdı. Özellikle üzerinde çalıştığı televizyon projelerinin çoğu zamanını tükettiğini, bazı projeler keyif verici olsa da (Dark Winds ve The Hedge Knight gibi), birçoğunun stresli olduğunu belirtti.

Martin, artan stresin ve kötü haberlerin ruh halini etkilediğini, öfke ile umutsuzluk arasında gidip geldiğini ifade etti. Geceleri uykusuzluk çektiğini, rüya gördüğünde ise rüyalarının huzursuz olduğunu belirtti.

HBO ve "House of the Dragon" Üzerine Hayal Kırıklıkları

Martin, HBO'nun House of the Dragon dizisinde yer alan "Blood and Cheese" hikayesinin işlenişi ve Targaryen Hanesi ambleminde dört ayaklı ejderhanın kullanımıyla ilgili memnuniyetsizliğini de dile getirdi. Bu konudaki rahatsızlıklarını kişisel blogunda açıkça ifade etti.

"The Winds of Winter" ve Diğer Devam Kitaplarının Gecikmesi

Ünlü yazar, 2023’te katıldığı Bangcast podcast'inde The Winds of Winter kitabının yaklaşık 1.100 sayfasını yazdığını açıklamıştı. Ancak kitabın tamamlanmasının hala zor olduğunu ve yüzlerce sayfanın daha yazılması gerektiğini belirtti.

2022’de The Late Show With Stephen Colbert programında da aynı sayıda sayfa yazdığını dile getiren Martin, kitabın başlangıçta 2014 yılında yayınlanmasının planlandığını, ancak on yıl geciktiğini hatırlattı. Gecikmelerin tekrarlanmasıyla hayranlar, kitabın bir gün yayımlanacağından şüphe duymaya başladılar.

Martin’in Ejderhalar Üzerine Düşünceleri

Martin, dört ayaklı ejderhalara duyduğu hoşnutsuzluğu da dile getirirken, The Winds of Winter ve serinin son kitabı olacak A Dream of Spring’de ejderhaların belirli insanlarla kurduğu bağın neden ve nasıl olduğuna dair daha fazla detay vereceğini açıkladı. Ancak bu bağların neden herkesle kurulmadığını da derinlemesine inceleyeceğini ekledi. Yazarın, kendi yarattığı evrenle tekrar bağlantı kurması gerektiğini, aksi takdirde mecazi anlamda bir ejderhayı kovaladığını belirtti.