Beklenen film Alien: Romulus, VHS kasetlerde de gelecek

Alien: Romulus, 3 Aralık'ta sınırlı sayıda olarak VHS formatında piyasaya sürülecek. Bu, serinin 45. yıl dönümünü kutlayan özel bir sürüm olacak. Filmi nostaljik bir havada sunacak olan VHS, şık eski tarz bir kılıf ve 4:3 en-boy oranıyla gelecek.

Beklenen film, VHS kasetlerde de gelecek

Yönetmen Fede Alvarez, Los Angeles'ta düzenlenen "Beyond Fest" kapsamında gerçekleştirilen özel gösterimde, Alien: Romulus'un 3 Aralık'ta sınırlı sayıda da olsa, VHS formatında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Diğer fiziksel formatlarla birlikte çıkacak olan bu sınırlı sürüm için eski video kaset çalarlarınızı raflardan indirmenin ve kaset başlarını temizlemenin vakti gelmiş olabilir.

45. yıla özel kutlama

alien

Bu "tam işlevli VHS kaseti" Alien serisinin sinemalara ilk adım atmasının 45. yıl dönümünü kutlamak amacıyla hazırlandı. 20th Century Studios tarafından The Verge’e gönderilen bir açıklamada, filmin 4:3 en-boy oranında (pan-and-scan yöntemiyle) sunulacağı belirtildi. Ayrıca, nostaljik bir hava katmak için eski tarz şık bir kılıf içinde geleceği de söyleniyor.

Sanat tasarımı ve koleksiyon detayları

Kutunun kapağı, ünlü sanatçı Matt Ferguson tarafından tasarlandı. Ferguson, daha önce aynı sanat eserinin genişletilmiş bir versiyonunu poster olarak yayınlamıştı. Diğer çalışmalarını sanatçının web sitesinde görmek mümkün.

20th Century Studios, kaç adet VHS kopyasının piyasada olacağını veya fiyatını henüz açıklamadı. Ancak koleksiyon değeri taşıyan bu kaseti beklemek istemeyenler için Alien: Romulus’un dijital sürümünü çevrimiçi mağazalardan satın alma seçeneği de mevcut.