X, beğenileri gizleme dönemini resmi olarak başlattı

X, platformdaki beğenilerin görüntüleme biçimini baştan aşağıya değiştirdi. Artık bir gönderiyi kimlerin beğendiğini göremeyeceksiniz. Ama hepsi bu kadar da değil.

Beğenileri gizleme dönemi resmi olarak başladı

X platformu, Mühendislik hesabı (@XEng) aracılığıyla bu haftadan itibaren Beğenilerin platformda görüntülenme biçiminde değişiklik yapacağını duyurdu. “Mahremiyetinizi daha iyi korumak” için tasarlanan bu değişiklik, Beğenileri tüm kullanıcılar için özel hale getirecek. Daha önce Facebook’ta da görüldüğü gibi kullanıcılar, tepki korkusu olmadan istedikleri içeriği beğenebilecek veya paylaşabilecek.

Daha önce bu özellik yalnızca X Premium abonelikleriyle sınırlı olarak sunuluyordu ancak değişiklikle beraber artık herkesin kullanımına sunulacak. Kullanıcılar artık başka birinin gönderisini kimin beğendiğini göremeyecek ancak kendi gönderilerini kimin beğendiğini görebilecek. Beğeni sayıları, gönderilerinize ilişkin diğer ölçümlerin yanında görünmeye devam edecek ve beğendiğiniz gönderilerin listesini görmeye devam edeceksiniz.

Ancak Premium üyelik seviyesi, özelliklerinden ve kullanıcıların abone olma nedenlerinden birini kaybettiği için bunun Premium üyeler için pek iyi bir gelişme olduğunu söyleyemeyiz. Eskiden Twitter Blue olarak adlandırılan üyeliğin yerini alan bu abonelik, hala reklamları kaldırma ve mavi bir onay işareti gibi özellikler sunuyor.