Beetlejuice Beetlejuice (Beterböcek Beterböcek) şov yaparak başladı

Tim Burton'ın korku-komedi devam filmi Beetlejuice Beetlejuice (Beterböcek Beterböcek), Eylül ayının ilk hafta sonunda 145,4 milyon dolarlık gişe hasılatıyla büyük bir başarı yakaladı. Pazarlama stratejisi ve oyuncu kadrosunun katkısıyla film, 2024 yılının en büyük üçüncü açılışını gerçekleştirdi.

Beetlejuice Beetlejuice (Beterböcek Beterböcek) şov yaparak başladı

Beetlejuice Beetlejuice, ilk hafta sonunda gişede büyük bir başarı elde ederek kendisinden beklentileri karşılamış gibi görünüyor..

Warner Bros. ve Tim Burton'ın yönettiği korku-komedi devam filmi, açılış haftasında 145,4 milyon dolar kazandı. Variety'nin haberine göre, bu miktarın büyük bir kısmı, ABD iç pazarında 110 milyon dolarlık gişe hasılatıyla elde edildi. Bu da filmi, 2017’de 123 milyon dolarlık açılış yapan It: Chapter One’dan sonra tüm zamanların en büyük ikinci Eylül açılışı haline getirdi. Ayrıca, 2019’da 91 milyon dolarla açılan It: Chapter Two'yu geride bıraktı. 2024 yılında ise, Deadpool & Wolverine’in 211,4 milyon dolarlık rekor başlangıcı ve Inside Out 2'nin 154,2 milyon dolarlık açılışının ardından üçüncü en iyi açılış olarak kaydedildi.

Pazarlama Stratejisi ve Oyuncu Kadrosunun Etkisi

Beetlejuice Beetlejuice'in başarısının arkasında, son aylarda yapılan büyük çaplı bir pazarlama kampanyası yatıyor. İlk film yeniden ilgi odağı olurken, 90'ların animasyon serisi de Tubi platformunda yayınlandı, bu da devam filmine olan merakı artırdı. Filmin başrol oyuncuları Winona Ryder, Michael Keaton ve Jenna Ortega da bu başarıda önemli rol oynadı. Özellikle Jenna Ortega, Wednesday ve Scream filmleri sayesinde büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Ayrıca filmin Venedik Film Festivali'nde olumlu yorumlar alması, gişe başarısına katkıda bulundu.

Eylül Ayının Geri Kalanında Vizyona Girecek Filmler

Peki, bu ay başka neler var? Korku türünde, Blumhouse'un Speak No Evil yeniden çevrimi 13 Eylül'de vizyona girecek. Aynı zamanda Dandadan'ın ilk üç bölümü, Lionsgate'in aksiyon-komedisi The Killer's Game ve Megan Fox'un bilimkurgu-korku filmi Subservience de gösterime girecek.

20 Eylül’de ise animasyon film Transformers One, Demi Moore ve Margaret Qualley'in oynadığı The Substance ve Halle Berry'nin yer aldığı Never Let Go gibi yapımlar izleyicilerle buluşacak. Eylül’ün sonunda, 27 Eylül’de ise Hellboy: The Crooked Man, The Wild Robot, Azrael ve Megalopolis ile ay kapanışı yapılacak.