Bazı mağazaların, AVM'lerin girişindeki sıcak hava akımı aslında ne işe yarıyor?

Muhtemelen denk gelmişsinizdir. Bazı büyük mağazalara, AVM'lere girerken yukarıdan başınıza doğru bir sıcak hava akımı eser. Peki, bu hava akımı aslında ne işe yarıyor? Bu fanın önemli görevleri var ve aslında iklim korunmasına da katkıda bulunuyor.

Bazı mağazaların, AVM'lerin girişindeki sıcak hava akımı aslında ne işe yarıyor?

Bazı mağazaların girişinde müşterilere sıcak hava üfleyen bir cihaz bulunur. Özellikle sonbahar ve kış aylarında bunun müşterilerin ısınması ile ilgili olduğu düşünülür ama aslında bu cihazın farklı bir görevi vardır ve bazen iklim korumasına yardımcı olur.

KAPI HAVA PERDESİ NE İŞE YARAR?

Bir hava perdesi iki farklı ortamı ayırmak için kapı üzerinde görünmez bir hava bariyeri oluşturan, fanla çalışan bir cihazdır. Cihaz hava sızdırmazlığı oluşturmak kontrollü bir hava akımı üfler. Hava kapıları olarak da bilinen bu güçlü fanlar, mekanlar arasında görünmez bir bariyer oluşturur.

Peki, bir hava perdesi ne işe yarıyor?

-Kapı hava perdesi, dışarıdan gelen hava ile içeriden gelen havanın değiş tokuş yapmasını engeller. Kışın soğuk havanın nüfuz etmediği ve yazın içerideki serinletilmiş havanın dışarı çıkmadığı görünmez bir duvar oluşturur.
-Bu görünmez bariyer ile enerji çok daha verimli kullanılır.
-Sistem ayrıca böceklerin, tozun, dumanın ve hoş olmayan kokuların girişini engeller. Bu nedenle özellikle kapıların sık sık açılıp kapandığı mekanlar tarafından tercih edilir.
-Sistemle nem kontrolü ve hava kalitesinin iyileştirilmesi de hedeflenir.