Elektrikli araçlarda kullanılan batarya teknolojisi son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Diğer yandan her yeni ilerleme aslında keşfedilecek daha çok şeyin olduğunu da işaret ediyor. Bunun bir örneği de Northwestern Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada yaşandı. Araştırmacılar yaptıkları çalışmayla aracın menzilini ve hızlı şarj olma teknolojisini geliştirecek iki önemli elektrikli araç bileşenini bir araya getirmenin yolunu buldular.
Kimyager William Dichtel öncülüğündeki araştırma ekibi "covalent organic framework" (COF) adı verilen, oluşturdukları bu yeni materyal sayesinde enerji depolamanın çok daha etkili bir yolunun önünü açtılar.
Bu materyali iletken bir polimere ekleyen araştırmacılar "modifiye edilmiş bir redoks-aktif COF" elde ettiler. Ditchel'e göre bu yeni bileşim; her ikisi de elektrikli araçların vazgeçilmezlerinden olan bataryaların ve süperkapasitörlerin yararlarını bir araya getirebilecek bir potansiyele sahip.
Araştırmacılara göre modifiye edilmiş COF, modifiye edilmemiş bir COF'a göre 10 kat daha fazla elektrik enerjisi depolayabiliyor, ve şarj etme de 10 ve 15 kat daha hızlı gerçekleşebiliyor.