Basit bir makasın kaybolması, 36 uçuşu iptal ettirdi

Japonya'da uçuş güvenliğinin ne kadar sıkı olduğunu gösteren bir örnek yaşandı ve kayıp bir makas yüzünden 36 uçağın uçuşu iptal edildi. Peki tam olarak neler yaşandı?

Basit bir makasın kaybolması, 36 uçuşu iptal ettirdi

Cumartesi günü Japonya'nın New Chitose havaalanında, basit bir makasın kaybolması nedeniyle tam otuz altı uçuş iptal edildi.

Japon medyası, Japonya'nın en kuzeydeki adası Hokkaido'daki bölgesel Chitose şehrine hizmet veren havalimanındaki perakende satış noktalarının, makasları bir dolapta saklamaları gerektiğini bildirdi. Personelin bir şey kesmesi gerektiğinde makası oradan alması ve işi bittikten sonra yerine koyması gerekiyordu.

Ancak geçtiğimiz Cumartesi günü, havaalanındaki adı açıklanmayan bir satıcı bir çift makasın kaybolduğunu fark etti. Uzun süren arama sonucunda gelen yolcuların güvenlik kontrolleri en az iki saat boyunca durduruldu.

Kuyruklar uzadıkça, yolcuların girişine izin verilmedikçe ve havaalanı yetkilileri makasın kötü niyetli biri tarafından çalınıp çalınmadığını belirlemek için çabaladıkça kaos ortaya çıktı.

200 uçuş ertelendi!

Olay nedeniyle 200'den fazla uçuş ertelendi ve 36 uçuş da tamamen iptal edildi. Karışıklık nedeniyle bazı sanatçılar bir müzik festivaline katılamadı.

Neyse ki makas sonunda bulundu - kaybolduğu dükkanda ve kötü niyetli birinin elinde değildi. Ancak yetkililerin makasın kayıp makas olduğunu ve başka bir yanlış yerleştirilmiş çift olmadığını doğrulaması zaman aldı. Ancak çok net görünüyor ki, Japonya'da hava alanı güvenlik sistemlerinin yeniden dizayn edilmesi ve yolcuların uçağa binmeden önce son bir taramadan geçeceği kontrol noktalarının oluşturulması gerekiyor.