Baldur's Gate 3'ün Ethel Teyze'si hakkında şaşırtan gerçek: Gerçek bir insandan esinlenilmiş

Baldur's Gate 3'ün öne çıkan NPC'lerinden Ethel Teyze hakkında herkesi şaşırtan bir gerçek, geliştiricinin bir X gönderisine yorum yapması ile birlikte ortaya çıktı.

Baldur's Gate 3'ün Ethel Teyze'si hakkında şaşırtan gerçek

Baldur's Gate 3 geliştiricisi, oyunun önde gelen NPC'lerinden birinin aslında kendi büyükannesinden esinlendiğini açıkladı. Öncelikle belirtelim ki; bu yazı, Baldur's Gate 3'ün birinci bölümü için bazı spoiler'lar içermekte.

Larian Studios yazarı Rachel Quirke, kısa süre önce Twitter'da oyunun birinci bölümünde karşılaşabileceğiniz yaşlı bir kadın olan Ethel Teyze karakteriyle karşılaşmalarını anlatan bir oyuncuya yanıt verdi.

NPC, yoğun bir İrlanda aksanına sahip ve aklından geçeni söylemekten çekinmiyor, aynı zamanda oyuncunun da belirttiği gibi bazı komik diyaloglar da sunuyor. Ancak Ethel Teyze'nin aslında Quirke'ün gerçek büyükannesine dayandığı ortaya çıktı.

"Eğlenceli bir bilgi - Ethel Teyze büyükannemden esinlenilmiştir! Ya da biz ona 'Nana Juju' diyoruz" diye açıklıyor Quirke ve ekliyor: "Ona, karakteri biraz ondan esinlenerek yazdığımı söylediğimde, 'Birinin bunu yapmasının zamanı gelmişti' dedi."

Baldur's Gate 3'te Ethel Teyze ile henüz tanışmamış olanlar okumayı burada kesmek isteyebilir, çünkü bu yeni bilgiyi komik kılan şey, bir dizi görevden sonra oyuncu ve partisinin Ethel'in aslında kılık değiştirmiş korkunç bir bataklık cadısı olduğunu keşfedecek olmaları.

Baldur's Gate 3 PC'deki ilk iki haftasında büyük bir başarı yakaladı ve kısa sürede Steam'in tüm zamanların en büyük oyunlarından biri haline geldi. Baldur's Gate 3'ün PS5 versiyonu 6 Eylül'de piyasaya sürülecek, ancak ön sipariş veren oyuncular oyunlarını iki gün erken yükleyebilecekler.