Baldur's Gate 3 Yama 7 ile birlikte, mod indirmeleri rekor kırdı

Larian Studios'un Baldur's Gate 3 için yayınladığı Patch 7 güncellemesi, oyuna büyük yenilikler getirirken, mod yönetimi desteği de ekledi. Modlara olan yoğun ilgiyle birlikte, 24 saat içinde bir milyondan fazla mod indirildi ve sayı hızla artmaya devam ediyor.

Baldur's Gate 3 Yama 7 ile birlikte, mod indirmeleri rekor kırdı

Geliştirici ve yayıncı Larian Studios, popüler D&D tabanlı RPG oyunu Baldur's Gate 3'ün PC sürümü için geçtiğimiz Cuma günü büyük bir Patch 7 güncellemesi yayınladı. Bu güncellemeyle oyuna birçok yeni özellik ve iyileştirme eklenirken, oyuncuların modları indirip yönetebileceği yeni bir Mod Yöneticisi de tanıtıldı.

Modlara Büyük İlgi

Modlara olan ilgi büyük. Larian Studios CEO'su Swen Vincke, X hesabında yaptığı bir paylaşımda, "24 saatten kısa sürede bir milyondan fazla mod indirildi" dedi. Bunun hemen ardından, ModDB ve mod.io platformlarının kurucusu Scott Reismanis de bir açıklama yaparak, "Toplamda 3 milyondan fazla mod indirildi ve sayı giderek artıyor" dedi.

ilgi

Resmi Mod Araç Seti ve Yeni Özellikler

Mod Yöneticisi'nin yanında, Patch 7 ile oyuna resmi bir Mod Araç Seti de eklendi. Bu araç, oyunculara sadece mod oluşturma imkânı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bu modları doğrudan Baldur's Gate 3'e entegre etmelerine de olanak tanıyor.

Konsol ve Mac Güncellemesi Ekim’de Geliyor

Yama 7, oyunun tüm platformlarındaki oyunculara biraz daha geç ulaşacak. Larian, yama notlarında şu açıklamayı yaptı: "Mac ve konsol oyuncuları için bu yama, resmi mod desteği de dahil olmak üzere pek çok yenilik ve iyileştirmeyle geliyor. Ancak bu güncellemeyi tüm teknik süreçlerden geçirip size ulaştırmamız beklediğimizden daha uzun sürebilir. Yama, Ekim ayında Mac ve konsollara gelecek ve süreçle ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağız."

Yeni Sinematik Sonlar ve Gelişmiş Oynanış

Mod desteğinin yanı sıra, Yama 7 oyuna yeni "kötü" sinematik sonlar, geliştirilmiş bölünmüş ekran desteği ve daha fazlasını ekliyor. Larian, oyuna gelecekte daha fazla güncelleme getirmeyi planlıyor olsa da, yeni içerik yamalarının sonuna yaklaşıldığını da belirtti.