Bağımlısı olacağınız internet oyunu: One Million Checkboxes

Daha önce de benzer oyunlarla karşımıza çıkan Nolen Royalty, yeni tarayıcı tabanlı One Million Checkboxes oyunu ile yeni bir bağımlılık yarattı. Peki bu oyun tam olarak nasıl oynanıyor?

Bağımlısı olacağınız internet oyunu: One Million Checkboxes

Genellikle en çok bağımlısı olduğumuz oyunlar, son derece basit olanlardır. İşte bunun en iyi örneklerinden biri de One Million Checkboxes. Bu yeni oyunun içeriğini başlığından anlayabilirsiniz. Oyun, basitçe istediğiniz kadar kutuyu işaretlemenizi ve işaretlerini kaldırmanızı istiyor.

Basit, değil mi? Bugünü verimli geçirmek istiyorsanız, bu bağlantıya tıklamadan önce dikkatlice düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Zira yanıp sönen mavi ve beyaz karelerden oluşan bir alanda sonsuz bir mücadeleye girmek üzeresiniz.

Her kutunun işaretlenme durumu her oyuncu için aynı olduğundan, doldurduğunuz herhangi bir kutu kısa süre sonra bir başkası tarafından tekrar boş bırakılabiliyor. Yani işaretleyenler işaretlemeyenlerle savaşırken tüm tahtada mini savaşlar meydana geliyor.

Ekranın sağ üst köşesinde kaç kutuyu işaretlediğinizi ve genel olarak kaç kutunun işaretlendiğini gösteren bir sayı yer alıyor. Her ne kadar basit bir oyun olsa da bazı oyuncular tahtayı boşaltmaya, bazıları da doldurmaya çalıştıkça oyunda bir kargaşa oluşuyor.

Oyun, daha önce de benzer oyunlar yapmış olan yaratıcı Nolen Royalty'den geliyor. Geliştiricinin X akışında yazdığına bakılırsa, bu kadar çok insanın oyuna ilgi göstereceği beklenmeyen bir şeydi. Bu sayı son hesaplamalara göre 500.000 civarında.

Oyun, bazılarına göre "biraz yatıştırıcı", bazılarına göre ise "son derece sinir bozucu", bu yüzden oynamadan nasıl olduğu hakkında fikir yürütmek biraz zor. Ancak açık olan şu ki, oyun günün önemli bir bölümünü alacak kadar bağımlılık yapıyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, işaretlenen kutu sayısı 167.000 civarında ve panonun en üst kısmından oldukça hareketli olduğu görülüyor. Elbette isterseniz aşağı kaydırarak ya da sağ alt köşedeki atlama kutucuğunu kullanarak panonun daha sakin bloklarında oynayabilirsiniz.

Asıl soru şu: Tahtadaki her kutu işaretlendiğinde ne olacak? Ya da tahtadaki her kutu temizlendiğinde? Belki de hiçbir şey. Ancak gidişata bakılırsa, bunu asla öğrenemeyebiliriz.