Baba 4 gelecek mi? Ünlü yönetmene soruldu

Baba filminin yönetmeni Francis Ford Coppola, Baba 4'ün çekilme ihtimali olup olmadığı sorusunu yanıtladı.

Baba 4 gelecek mi? Ünlü yönetmene soruldu

Marlon Brando, Al Pacino, Robert de Niro, Diane Keaton, James Caan gibi yıldızları bir araya getiren Baba (The Godfather) üçlemesi tartışmasız sinema tarihinin en iyileri arasında yer alıyor. Peki, bir gün Baba 4 gelir mi? Bu soru serinin yönetmeni Francis Ford Coppola'ya soruldu....

Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından esinlenerek Francis Ford Coppola tarafından çekilen Baba (The Godfather) serisinin ilk filmi 1972'de vizyona girdi. 250 milyon dolardan fazla hasılat elde eden film 11 dalda da Oscar adaylığı kazanmıştı. Sadece iki yıl sonra Baba 2 (The Godfather Part II) geldi. Baba 1 ve Baba 2 sinema tarihinin en iyi filmleri arasında yer alıyor.

1990 yapımı Baba 3 (The Godfather Part III) ise iki filmin aksine büyük bir klasik olarak kabul edilmedi. Coppola üçüncü filmdeki hataları düzeltmek için yeni kurgusu ve yeniden düzenlenmiş görüntüsüyle restore edilmiş Baba Son Söz: Michael Carleone'nin Ölümü'nü yayımladı.

COPPOLA NOKTAYI KOYDU

Peki, Baba 4 gelir mi? 84 yaşındaki soruyu şöyle cevapladı: "Benim zihnimde Baba (Bölüm I ve II) olarak bilinen sadece bir film ve bir son var, o da Baba Son Söz: Michael Carleone'nin Ölümü".

BABA 4 YİNE DE OLABİLİR

Screen Rant'a göre Baba 4 yine de bir gün olabilir. Habere göre Coppola, bir zamanlar Michael Corleone'nin ölümünden sonra Baba destanını sürdürmeyi düşünmüştü. Baba'nın yazarı Mario Puzo'yla dördüncü bir film üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ancak film hiç ortaya çıkmadı.

Coppola, kendi zihninde Baba hikayesinin tamamlandığını söylüyor ve serinin noktalandığını belirtiyor. Ancak Screen Rant'a göre gelecekte, Coppola'dan sonra işler değişebilir. Michael'ın ölümünden sonra Corleone'lere ne olduğunu araştıran dördüncü bir film; ayrıca bir Godfather prequel veya ikincil bir karaktere odaklanan bir spinoff veya tamamen yeniden başlatma olabilir. Haberde, "Hollywood'da işler böyle yürüyor ve durum böyle olduğu sürece hiçbir şey ihtimal dışı kalmayacaktır" yorumu var. Tabi ki Baba'yı Coppola yönetmeden yeniden canlandırmanın akıllıca bir hamle olup olmadığı konusu tartışmalı.