Aykırı astrofizikçiye göre uzaylılar evren inşa ediyor olabilir

Harvardlı fizikçi Avi Loeb, süper uzaylıların laboratuvarda 'bebek evrenler' inşa ediyor olabileceğini savundu. Loeb, kendisine eleştiriler getiren meslektaşlarını ise kıskançlıkla suçladı.

Aykırı astrofizikçiye göre uzaylılar evren inşa ediyor olabilir

Loeb, Fox News ile çalışmalarını tartışırken, dünya dışı yaşama dair yeni teorilerini paylaştı. Loeb, "Kuantum mekaniği ile yerçekimini nasıl birleştireceğini anlayan insanüstü uygarlığın laboratuvarda bir bebek evren yaratabileceğini hayal edebilirsiniz. Dini metinlerde Tanrı'ya atfettiğimiz bir nitelik" dedi.

Loeb'e meslektaşlarından ise eleştiriler ve tepkiler geliyor. Arizona Eyalet Üniversitesi astrofizikçisi Steve Desch "İnsanlar Avi Loeb'in çılgınca iddialarını duymaktan bıktı" diyor.

Loeb ise kendisini eleştiren meslektaşlarını kıskançlıkla suçluyor.

28 GÜN SONRA AÇIKLAYACAĞIM DEMİŞTİ

Loeb uzaylılara dair teorilerle meslektaşlarını sık sık kızdıran bir isim. Çok sayıda astrofizikçi Loeb'in halkın bilimi yanlış anlamasına yol açtığını, çok acele ve bilimsel kanıtları olmayan iddiaları sıraladığını düşünüyor. Loeb, son olarak 2014'te Dünya'ya düşen gök cisminin uzaylılara ait olabileceği fikriyle gündeme gelmişti.

Loeb ve ekibi denize düşen parçalardan bazılarını okyanustan çıkartıp incelemeye başlamıştı. Loeb, düşen cismin uzaylılara ait bir sonda olabileceğini, çalışmaların sonuçlarını yakında açıklayacağını söylüyor.