Ayı mı, insan mı? Sosyal medyada viral olan görüntü

Çin'in doğusundaki bir hayvanat bahçesinde ayılarından birinin arka ayakları üzerinde durduğunu gösteren bir video internette hızla yayıldı. Bazı kullanıcılar görüntüdekinin ayı kostümü giymiş bir insan olduğunu iddia ediyor. Hayvanat bahçesi yetkilileri ise bu söylentiyi yalanlıyor.

Ayı mı, insan mı? Sosyal medyada viral olan görüntü

Hanzhou Hayvanat Bahçesi'nde çekilen görüntüde ayakları üzerinde duran bir Mayala ayısı var. Video sosyal medyada yayılınca pek çok kişi bunun ayı kostümü giymiş bir insan olduğunu savundu. Bazı kişiler aynının kürkündeki kıvrımlara ve ince ayaklarına dikkat çekti. Hayvanat bahçesi yetkilileri ise "Malaya ayıları minyondur" diyor.

Hayvanat bahçesi sözcüsü hayvanın gerçek olduğunu; devlet tarafından işletilen bir tesiste böyle bir aldatmacanın olmayacağını ayrıca 40 derece yaz sıcaklığında, bir insanın kürk ayı kostümü içinde duramayacağını söylüyor. Bir hayvanat bahçesi çalışanı ise Pazartesi günü muhabirlerin ayıları görmeleri için davet edildiğini aktardı.

Hayvanat bahçesine göre Malaya ayıları, arka ayakları üzerinde en fazla 1,3 metre boya ulaşabiliyor. Boz ayılar ve diğer türler için rakam 2,8 metreyi buluyor.

ZİYARETLER KATLANDI

Görüntü sonrası ise hayvanat bahçesinde ziyaretçi patlaması yaşanıyor. Hangzhou Hayvanat Bahçesi'nden bir yetkili video ve fotoğrafların internette yayılmasından bu yana hayvanat bahçesine gelen günlük ziyaretçi sayısının yaklaşık %30 arttığını söyledi.

Kilometrelerce uzaktan gelen bir ziyaretçi Hangzhou TV'ye "İnternetteki videoyu gördükten sonra dün gece buraya gelmek için yolculuk yaptık. Ayılar çok tatlı" dedi. Peta Asya başkan yardımcısı Jason Baker ise Salı günü yaptığı açıklamada, "Bu son derece zeki ve sosyal varlıklar, insan eğlencesi için sadece bir gösteri olarak kullanılmamayı, doğal ortamlarında özgürce yaşamayı hak ediyor" dedi.