Bir Japon, Ay’a çarpan meteoru böyle görüntüledi

Bir Japon gökbilimci Ay'a çarpan bir göktaşının videosunu kaydetmeyi başardı. İşte o anlar kameraya böyle yansıdı...

Ay’a çarpan meteor böyle görüntülendi

Bir Japon gökbilimci Ay'a çarpan bir göktaşının videosunu kaydetmeyi başardığını açıkladı. Görüntüleri Twitter’dan yayınlayan Hiratsuka Şehir Müzesi'nde astronomiden sorumlu küratör Daichi Fujii’nin kamerasıyla yakaladığı çarpışma anı gerçekten de etkileyici görünüyor.

Görüntüleri Hiratsuka'daki evinden kaydeden Fujii, Google tarafından tercüme edildiği şekliyle Twitter'da "Gözlem tarihimdeki en büyük Ay çarpışma anını yakalayabildim," diye yazarken, Ay'ın Ideler L ve Pitiscus kraterlerinin yakınına çarptığı belirtilen meteoroidin çarpma anı sadece 1 saniye civarında görülüyor.

Fujii, Twitter’daki gönderisinde, "Bu, 23 Şubat 2023 tarihinde saat 20:14:30.8'de ortaya çıkan Ay çarpışmasının Hiratsuka'daki evimden çekilmiş bir görüntüsüdür. Bu, 1 saniyeden daha uzun süre parlamaya devam eden büyük bir parıltıydı,” yazarken, "Ay'ın atmosferi olmadığı için meteorlar ve ateş topları görülemiyor ve bir krater oluştuğu anda parlıyor,” dedi.

Ay, son derece kraterli görünümünden de tahmin edebileceğiniz gibi, meteorlar tarafından oldukça fazla vuruluyor. Aslında, koruyucu atmosferimiz sayesinde, Dünya'ya çarpan her bir göktaşına karşılık Ay'a yaklaşık 20 göktaşının çarptığı biliniyor. Bunlar bazen Ay tutulması sırasında gerçekleşse de, kaydetmek oldukça zor.