Avustralya hükümetine hacker'lardan göz dağı!

Yasaklanan sitelerin listesi internette yayınlanınca, hükümet kızgın hacker'ların gazabına uğradı.

Hacker'dan hükümete cevap!

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda ilginç bir gelişme yaşanmış, Avustralya çapında yasaklanan ve erişime kapatılan web sitelerinin yer aldığı o kara liste internette yayınlanmıştı. Bu listenin internete düşmesiyle birlikte içerisinde yaklaşık 2.395 adet sitenin yer aldığı ve bu rakamın en az yarısının çocuklar için herhangi bir olumsuz materyal içermediği ortaya çıkmış, kalan sitelerin birçoğunun da poker ve satanizme yönelik siteler olduğu belirlenmişti.

Geliştirdiği yeni bir filtreleme yöntemiyle internet kullanıcılarını içeriğini zararlı bulduğu web sitelerinden korumayı amaçlayan Avustralya hükümetinin bu girişiminin ardından ise hacker'lar hükümetin bu girişimine tepki görmek adına hükümete ait film ve video oyun sınıflama web sitesini hack'ledi ve ilgili hacker'larca bakan Stephen Convoy'un interneti filtrelemesine çok sert bir mesajla yanıt verildi.

Kara listenin yayınlanmasıyla eleştirilerin hedefi olan hükümete en çok kızılan nokta ise içeriğinde herhangi bir zararlı materyal bulunmayan sitelerin de bu filtrelemeye tabi tutulması ve erişime kapatılması. Hatta bir Avustralyalı fotoğrafçı da bu kara listede kendi fotoğraflarının yer aldığını görünce şaşkınlığını gizleyememişti ve bu konuda sorulan sorulara bakan Conroy, "teknik bir hatadır" yanıtını vermişti.

Okuyucu Yorumları