Avatar sinema dünyasını tehdit mi ediyor?

Avatar sinema dünyasında fırtına gibi esiyor ama şimdiden verebileceği zararlar tartışma konusu oldu

Avatar'la gelen tehlike!

Avatarın yaptığı inanılmaz hasılat şimdiden yapımcıların ellerini ovuşturmasına sebep oldu. Fakat filmin bu başarısı sinema izleyicilerini karşı karşıya getiriyor. Bir kısım seyirci filmin ne kadar muhteşem ve nefes kesici olduğundan bahsedip intiharı düşündüğünü söylerken diğer kısım senaryonun berbatlığının 3D efektlerle kapatılmaya çalışıldığını iddia ediyor.

Peki, Avatar 3 boyutlu olmasaydı bu kadar konuşulur muydu? Eğer 3 boyutlu bir yapım olmasaydı Titanic'i yakalayıp geçme şansına sahip olabilir miydi? Sinemaseverleri en çok düşündüren konulardan biri de bu, gelecekte klişeleşmiş senaryoların 3D efektler kullanılarak süslenmesi ve muhteşem filmler olarak önlerine sürülmesi.

Son Samuray 3 boyutlu olsaydı...

Son Samuray 3 boyutlu olsaydı...

Örneğin Tom Cruise'un oynadığı Son Samuray adlı film, pek çok sinema eleştirmenine göre Avatar'ın senaryosuna çok benziyor. Ama buna rağmen Avatar, Son Samuray'a göre çok daha fazla ses getiriyor ve bunun nedeni de, yine eleştirmenlere göre 3D olması.

Eleştirileri yapan kesim 3D'nin kötü filmleri makyajlamak için değil yeni fikirleri desteklemek için kullanılması gerektiğini söylüyor. 3D'nin yaygınlaşması maliyetin yükselmesi demek ve maliyetin yükselmesi de yapımcıların risk almaması anlamına gelebilir. Yapımcıların risk almaması ise sürekli benzer Hollywood senaryolarına maruz kalmamız demek olur.

Şimdi sıra sizde: Avatar'ın sinema dünyasının geleceği açısından bir tehlike olduğunu düşünüyor musunuz?

Okuyucu Yorumları