Avalanche Bridge, Core Wallet ile Bitcoin Desteği Getirdi

Yeni gelen Avalanche Bridge ile kullanıcılar kolay bir şekilde Bitcoin ağı üzerinden transferlerini gerçekleştirebilecekler.

Avalanche Bridge, Core Wallet ile Bitcoin Desteği Getirdi

Popüler Blockchain ağlarından birisi olan Avalanche, yeni güncellemeler ile birlikte gelişmeye devam ediyor. Yakın zamanda Ethereum için köprü desteği getiren Avalanche, yeni kullanıma açtığı tarayıcı cüzdanı Core ile birlikte Bitcoin desteğine de kavuşmuş oldu. Bu destek sayesinde, Avalanche Blockchain ağı kullanıcıları kolay bir şekilde Bitcoin ağı üzerinden transferlerini yapabilecekler.

Konu hakkında Ava Labs’tan bir sözcü şu ifadelere yer verdi:

“BTC’yi BTC.b ile köprülemeye devam ediyoruz. Aradaki fark, yerel BTC ile başlıyoruz (Ethereum’a köprülenmiş WBTC yerine), ardından Avalanche’daki varlığı BTC.b’ye sarıyoruz”

Bridge hakkında yayınlanan detay raporunda köprünün, Avalanche’ın Ethereum ile bağlanan köprüsünde kullanılan Intel SGX’in kullanıldığı detayı yer aldı. Gelecekte dönemde bu köprü sayesinde Bitcoin kullanıcılarına DeFi Kingdoms ve Swimmer gibi Avalanche alt ağlarının yanı sıra Ethereum gibi diğer blok zinciri ağlarına da erişim sağlayabilecekler.

Son olarak Blockchain köprülerinin iki ağ arasındaki işlem bağını kurmaya yaradığını belirtelim. Böylece iki farklı ağ üzerinden tek bir işlem yapılabilmekte.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.