Auri TA10 - Auri TA5: Tablet PC'lerin şafağ

Netbook fırtınası dinmeye başlamışken bu defa da Tablet PC'ler yoğun bir şekilde gündemde

Tablet PC'lerin şafağı

Kablosuz internet bu kadar yaygınlaşmışken hatta bu yetmezmiş gibi bir de buna 3G internet bağlantısı eklenmişken bizi belli bir noktaya bağlayan bir faktör kalmadığı için artık herkes bilgisayarını daha mobil bir şekilde kullanmak ister hale geldi. Masa başında çalışmaya kimsenin itirazı yok fakat hızlanan hayat temposu ve değişen ihtiyaçlar, klasik PC anlayışını büyük ölçüde değiştirdi.

Kuşkusuz sektörde her söylediği olay olan, trendleri büyük ölçüde yönlendiren hatta belirleyen bir isim olan Steve Jobs'ın tablet PC'ler hakkında söyledikleri, bu alanda göz ardı edilemeyecek bir talep yarattı. Artık ciddi bir tablet PC kitlesi oluşmuş durumda ve bu topluluk çığ gibi büyüyor. İnternete bağlanmak, film izlemek ve müzik dinlemek, hatta oyun oynamak, tablet PC'ler sayesinde zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde yapılabilecek işler haline geldi. Böyle bir özgürlüğe bu kadar talep olması şaşırtıcı değil.

Güçlü bir tablet PC: Auri TA10

Güçlü bir tablet PC: Auri TA10

Daha ilk bakışta sizde dokunma isteği uyandıran Auri T10, piyano siyahı parlak yüzeyi ve yuvarlak hatlarıyla her şeyden önce şık bir tablet PC. Sürekli çantanızda bulundurmak isteyeceğiniz bu küçük arkadaş, size tam donanımlı bir PC'nin sağladığı konforu yüksek bir taşınabilirlikle sunuyor. Dahası Auri TA10, rakiplerindeki önemli eksikliklerden arındırılmış ve ideal bir kullanıcı deneyimi için zengin bileşenlerle donatılmış bir ürün. 1.6 GHz hızında çalışan Intel Atom N270 işlemcisi ve 1 GB 667 MHz DDR2 bellekle donatılmış olan üründe 160 GB kapasiteli bir sabit disk bulunuyor. Intel Atom işlemcisi kullanım sırasında ihtiyaç duyacağınız hesaplama gücünü sağlarken, belleği ya da sabit diski ihtiyacınıza göre kolayca terfi ettirebiliyorsunuz. Ürünün alt kısmına saklanan özel kalemiyle kullanacağınız dokunmaya duyarlı 10.2 inçlik ekranla çalışmak bir zevk.

Rakiplerinden bir adım önde
Auri TA10 size standart bir tablet PC'nin vaadettiklerinden çok daha fazlasını sunuyor.

1.3 Megapiksel kamera, SD/MMC/MS/MS Pro destekli kart okuyucu ve tabii ki USB yuvaları bu özelliklerden sadece bazıları. Özellikle USB yuvalarının 3 adet olması, günlük kullanımda çok işinize yarayacak. Kablolu ağ bağlantısı için RJ-45 yuvası da cabası. Windows XP, Vista ve Windows 7 yükleyebileceğiniz Auri TA10'u Windows 7 yüklü olarak kullandık ve performansından gayet memnun kaldık.

3 saate yakın pil süresi ise ürünün bir diğer hoşumuza giden özelliği oldu. Kutusundan şık bir kılıf çıkan üründe, ayrıca isteğe bağlı dahili 3G modem de destekleniyor. Sonuç itibariyle, kullanımı kolay, şık, hızlı ve konforlu bir tablet PC arıyorsanız, sunduğu özellikler itibariyle Auri TA10'un ilk bakmanız gereken seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgi için: Bars Bilgisayar
Web: www.bars.com.tr
Tel: (212) 481 21 50 - (212) 481 21 60

Teknik özellikler

Güçlü bir tablet PC: Auri TA10

Avucunuzdaki Atom

Avucunuzdaki Atom

PC'ler artık masaüstünde duran devasa ve statik bir kasa değil. Tam tersine kol saati ya da cep telefonu misali sürekli yanımızda taşımak isteyeceğimiz ve genellikle sık sık ihtiyaç duyduğumuz bir yardımcı haline geldi. Bu süreç içinde farklı kullanım alanları için ortaya çıkan, yeni PC formlarından biri olan tablet PC'ler de ken-di içlerinde farklılaştı. Oldukça şık ve ilginç bir mini tablet PC olan Auri TA5 de işte bu farklılaşmanın sonuçlarından biri.

Ultra taşınabilir PC: Auri TA5

Ultra taşınabilir PC: Auri TA5

Boyutlar önemlidir. Kullandığınız cihazın çok küçük olması her zaman istenen bir durum değildir. Zira boyutların gereğinden
küçük olması ergonomik bir kullanıma engel olur. Auri TA5 işte bu açıdan harika bir oran tutturmuş. Tek elinizle kavrayabildiğiniz ürün, aslında tablet PC olsa da, ceket cebinize sığabilen yapısıyla yüksek bir taşınabilirlik sunduğu gibi, 5 inçlik 800 x 480 ekranıyla tatminkar bir çalışma ortamı sağlıyor. Ayrıca ürünün yuvarlak köşeleri de taşınmasını kolaylaştıran etkenlerden biri. Alt kısma gizlenen özel kalemiyle hassas dokunmatik ekran üzerinde çalışabileceğiniz TA5'te Bluetooth desteği de unutulmamış. İsterseniz imleçi kalem yerine parma-ğınızla da yönetebilirsiniz. Fakat daha iyisi cihaz üzerinde sağ üst bölümde kaleme al-ternatif olarak bulunan özel bir kumanda sistemi. Dokunmatik kontrol pad'i olarak niteleyebileceğimiz bu aygıtı düz yüzeyli, hareket etmeyen bir iztopu olarak düşünebilirsiniz.

3G Modemli Mini Tablet

Standart boydaki tablet PC'lerin çoğunda USB yuvası yokken, 5 inç ekranlı Auri TA5'te USB yuvası olmasın ı (hem de 2 adet) takdirle karşıladık. üstelik bu yetmezmiş gibi bir de Transflash/ MicroSD kart okuyucu da ürüne eklenmiş. Gücünü 1.1 GHz hızında çalışan Intel Atom Z510 işlemcisinden alan bu mini tablet PC'de 1 GB DDR bellek bulunuyor.

Ek olarak üründe kullanılan 16 GB SanDisk PSSD, temel depolama ihtiyaçlarınız için yeterli bir tablo çizmekte. Tüm bu özelliklere bir de isteğe bağlı dahili 3G modem eklenince, Auri TS benzersiz bir ürün haline geliyor. Kutusundan oldukça şık bir taşıma kılıfı çıkan bu mini tablet PC, kılıfı içindeyken küçük bir ajandadan farksız görünüyor.

Sonuç itibariyle, eğer taşınabilirlik sizin için en önemli faktörlerden biriyse, sorunsuz ve kolay kullanılabilen her yerden sizi internete bağlayabilecek bir cihaz arıyorsanız fakat USB gibi temel özelliklerden de feragat etmek istemeyen bir kullanıcıysanız Auri TA5 sizin için biçilmiş kaftan.

Teknik özellikler
3G Modemli Mini Tablet

Okuyucu Yorumları